Wie zichzelf als een geëngageerde burger beschouwt en denkt liberale ideeën te hebben om uit de crisis te raken, kan zich kandidaat stellen voor M34. Dat is een participatieve denktank van een dertigtal burgers - naar analogie met de G1000 - die Open VLD deze zomer wil lanceren om liberale oplossingen op de lange termijn uit te dokteren. Bedoeling is dat ze zelf ook aanbevelingen formuleert, die tijdens het najaarscongres van de partij een belangrijke plaats zullen krijgen.

"We willen de burger op een heel andere manier betrekken bij de democratie en het vernieuwingsproces van de partij", motiveert voorzitter Gwendolyn Rutten het initiatief. "We gaan op zoek naar de doorsnee liberaal denkende Vlaming. Diens stem willen we horen en zijn mening betrekken".

Dat wil Rutten dus zien gebeuren binnen de "M34" - genoemd naar de ligging van het partijhoofdkwartier aan de Melsensstraat 34. Geïnteresseerden, die niet per se lid hoeven te zijn, kunnen hun kandidatuur indienen via www.politiekelente.be/M34. Uit de inschrijvingen zal een dertigtal mensen worden gekozen, die op 25 augustus en 29 september in Brussel worden verwacht om zich aan de concrete discussies te wagen.

Vertrekken vanuit boek Rutten

Rutten wil voor het experiment zoveel mogelijk diverse en geëngageerde mensen rond de tafel brengen. Het begeleidende bureau zal een zo divers mogelijk team selecteren. Die dertigkoppige kerngroep zal onder begeleiding van experts vertrekken van Ruttens boek "De geëngageerde burger" en daaruit twee thema's kiezen. De aanbevelingen die
M34 uit de discussies puurt, krijgen ruime aandacht tijdens het Novembercongres van Open VLD.

Het opzet toont veel gelijkenissen met de G1000, het burgerinitiatief van schrijver David Van Reybrouck rond participatieve democratie dat eind vorig jaar uitmondde in een rist aanbevelingen. (Belga/SD)


Wie zichzelf als een geëngageerde burger beschouwt en denkt liberale ideeën te hebben om uit de crisis te raken, kan zich kandidaat stellen voor M34. Dat is een participatieve denktank van een dertigtal burgers - naar analogie met de G1000 - die Open VLD deze zomer wil lanceren om liberale oplossingen op de lange termijn uit te dokteren. Bedoeling is dat ze zelf ook aanbevelingen formuleert, die tijdens het najaarscongres van de partij een belangrijke plaats zullen krijgen. "We willen de burger op een heel andere manier betrekken bij de democratie en het vernieuwingsproces van de partij", motiveert voorzitter Gwendolyn Rutten het initiatief. "We gaan op zoek naar de doorsnee liberaal denkende Vlaming. Diens stem willen we horen en zijn mening betrekken". Dat wil Rutten dus zien gebeuren binnen de "M34" - genoemd naar de ligging van het partijhoofdkwartier aan de Melsensstraat 34. Geïnteresseerden, die niet per se lid hoeven te zijn, kunnen hun kandidatuur indienen via www.politiekelente.be/M34. Uit de inschrijvingen zal een dertigtal mensen worden gekozen, die op 25 augustus en 29 september in Brussel worden verwacht om zich aan de concrete discussies te wagen. Vertrekken vanuit boek RuttenRutten wil voor het experiment zoveel mogelijk diverse en geëngageerde mensen rond de tafel brengen. Het begeleidende bureau zal een zo divers mogelijk team selecteren. Die dertigkoppige kerngroep zal onder begeleiding van experts vertrekken van Ruttens boek "De geëngageerde burger" en daaruit twee thema's kiezen. De aanbevelingen die M34 uit de discussies puurt, krijgen ruime aandacht tijdens het Novembercongres van Open VLD. Het opzet toont veel gelijkenissen met de G1000, het burgerinitiatief van schrijver David Van Reybrouck rond participatieve democratie dat eind vorig jaar uitmondde in een rist aanbevelingen. (Belga/SD)