De Universiteit Gent stelt van zondagavond 29 januari tot dinsdag 31 januari een vijftigtal kamers ter beschikking van studenten die door de nationale staking niet op hun examen kunnen geraken. Het gaat om vrije kamers in vier studentenhomes, zo meldt de UGent.

"De kamers worden gratis aangeboden, lakens, dekens en kussenslopen zijn ter beschikking", aldus directeur Studentenvoorzieningen Marc Bracke. Bij de afdeling Huisvesting van de Universiteit kunnen UGent-studenten tot en met vrijdag 27 januari 10.00 uur een kamer aanvragen. Eerder al lieten de rector en vicerector weten dat ze hun wagen met chauffeur ter beschikking stellen van studenten die met vervoersproblemen kampen.

Een facebookactie van studentenvertegenwoordiger Joeri Deryckere leverde dinsdagavond al meer dan 600 zoekertjes op voor bedden of carpoolplaatsen. (Belga/INM)

De Universiteit Gent stelt van zondagavond 29 januari tot dinsdag 31 januari een vijftigtal kamers ter beschikking van studenten die door de nationale staking niet op hun examen kunnen geraken. Het gaat om vrije kamers in vier studentenhomes, zo meldt de UGent. "De kamers worden gratis aangeboden, lakens, dekens en kussenslopen zijn ter beschikking", aldus directeur Studentenvoorzieningen Marc Bracke. Bij de afdeling Huisvesting van de Universiteit kunnen UGent-studenten tot en met vrijdag 27 januari 10.00 uur een kamer aanvragen. Eerder al lieten de rector en vicerector weten dat ze hun wagen met chauffeur ter beschikking stellen van studenten die met vervoersproblemen kampen. Een facebookactie van studentenvertegenwoordiger Joeri Deryckere leverde dinsdagavond al meer dan 600 zoekertjes op voor bedden of carpoolplaatsen. (Belga/INM)