N-VA doet aangifte van strafbare feiten bpost bij parket in Brussel

Michael Freilich (N-VA) © belga

Tijdens zijn parlementair onderzoek naar de malversaties bij bpost, stootte Kamerlid Michael Freilich op verschillende elementen die kunnen wijzen op strafbare feiten, zowel bij de federale overheid, de federale kabinetten als bij bpost. Na overleg met deskundigen doet hij samen met fractievoorzitter Peter De Roover vandaag aangifte bij het parket van eerste aanleg te Brussel. Zij zullen de documenten die strafbare feiten kunnen aantonen aan het parket bezorgen.

‘Ik heb al heel wat bezwarende informatie naar boven gespit in mijn carrière. Maar dat ik uiteindelijk naar het parket zou stappen om aangifte te doen tegen de Belgische Staat? Dat had ik nooit durven denken’, zegt Kamerlid Michael Freilich.

‘Alles wijst op een uitgekiende doofpotoperatie van bpost voorzitster Hanard (voormalig McKinsey) en minister van Economie Dermagne (PS). Zo wordt de audit, die bpost liet uitvoeren door familie en kennissen van betrokken personen, niet gedeeld met het parlement, ondanks onze herhaalde vragen daartoe. Wat heeft men te verbergen, en waarom kreeg minister Dermagne wel een kopie? Waarom legde Dermagne geen klacht neer tegen bpost en Hanard toen die trachtten om de gunningprocedure voor de kranten te beïnvloeden? Wij kunnen enkel vragen stellen maar de regering is erg karig in de antwoorden’, stelt Freilich vast.

Partner Content