De moslimorganisatie 'Muslim Rise' is op zoek naar een andere plaats voor haar betoging tegen een boerkaverbod. Ze lastte de voor zaterdag voorziene manifestatie in Brussel af nadat de stad die donderdag verboden had.

'Muslim Rise' had moslims in heel Europa opgeroepen om
zaterdag in het centrum van Brussel te betogen tegen een boerkaverbod.

Een dergelijk verbod in België werd tijdens de laatste parlementaire vergaderingen van de legislatuur ei zo na goedgekeurd, maar de Senaat evoceerde het wetsvoorstel nog zodat er geen eindstemming volgde.

De stad Brussel verbood de geplande betoging in de loop van donderdag. Daarvoor werden drie redenen ingeroepen.

Zo trekt de Zinneke Parade op hetzelfde ogenblik door Brussel, was de aanvraag niet reglementair en adviseerde de politie negatief wegens het risico op een tegenmanifestatie.

Sharia4Belgium

'Muslim Rise' liet vrijdag weten uit te kijken naar een mogelijk alternatieve plaats voor een manifestatie op zaterdag of desnoods later.

Dat werd aangekondigd door Abu Imran van Sharia4Belgium, de organisatie van radicale moslims die een lezing van auteur Benno Barnard in Antwerpen verstoorde.

Imran gaf de persconferentie samen met twee leden van
Islam4UK. Eén van hen kondigde het European Islamic Front aan, een nieuw platform dat ijvert voor een islamitische staat in Europa.

Het drietal riep op tot het invoeren van de sharia in België en Europa. Ze hekelden dat de democratie vrijheid predikt, maar moslimvrouwen de vrijheid ontneemt om een boerka te dragen.

Volgens Imran zal de geplande manifestatie vreedzaam zijn en hebben de organisatoren eigen veiligheidsmensen.

De moslimorganisatie 'Muslim Rise' is op zoek naar een andere plaats voor haar betoging tegen een boerkaverbod. Ze lastte de voor zaterdag voorziene manifestatie in Brussel af nadat de stad die donderdag verboden had.'Muslim Rise' had moslims in heel Europa opgeroepen om zaterdag in het centrum van Brussel te betogen tegen een boerkaverbod. Een dergelijk verbod in België werd tijdens de laatste parlementaire vergaderingen van de legislatuur ei zo na goedgekeurd, maar de Senaat evoceerde het wetsvoorstel nog zodat er geen eindstemming volgde.De stad Brussel verbood de geplande betoging in de loop van donderdag. Daarvoor werden drie redenen ingeroepen.Zo trekt de Zinneke Parade op hetzelfde ogenblik door Brussel, was de aanvraag niet reglementair en adviseerde de politie negatief wegens het risico op een tegenmanifestatie.Sharia4Belgium'Muslim Rise' liet vrijdag weten uit te kijken naar een mogelijk alternatieve plaats voor een manifestatie op zaterdag of desnoods later.Dat werd aangekondigd door Abu Imran van Sharia4Belgium, de organisatie van radicale moslims die een lezing van auteur Benno Barnard in Antwerpen verstoorde.Imran gaf de persconferentie samen met twee leden van Islam4UK. Eén van hen kondigde het European Islamic Front aan, een nieuw platform dat ijvert voor een islamitische staat in Europa. Het drietal riep op tot het invoeren van de sharia in België en Europa. Ze hekelden dat de democratie vrijheid predikt, maar moslimvrouwen de vrijheid ontneemt om een boerka te dragen.Volgens Imran zal de geplande manifestatie vreedzaam zijn en hebben de organisatoren eigen veiligheidsmensen.