De PS blijft met scherp schieten op de MR. Volgens PS-Kamerlid Ahmed Laaouej is de partij van premier Charles Michel niet meer dan 'de aangever, de sidekick' van de N-VA.

PS, FDF en Ecolo: 'N-VA-regering, met Bart De Wever als schaduwpremier en MR als sidekick'

FDF-voorzitter Olivier Maingain zat op dezelfde lijn. Dat de post van premier werd meegerekend in de verdeling van de ministerposten, toont volgens hem aan dat N-VA-voorzitter Bart De Wever 'de echte schaduwpremier van deze regering is'.

Ecolo'er Olivier Deleuze ziet in de quasi-afwezigheid van Brusselaars in de regering - enkel Didier Reynders komt uit Brussel - ook een bewijs 'dat dit een N-VA-regering is'.

MR: 'Niet naïef'

De MR-ministers bijten van zich af. 'We zijn niet naïef. Het communautaire kan je in elk dossier vinden, maar de regering heeft zich voorgenomen om vijf jaar lang evenwichtige beslissingen te nemen', zei MR-minister van Middenstand Willy Borsus op de RTBF.

'De PS was 26 jaar aan de macht. Waren we dan jullie slippendragers?', aldus MR-minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine.

Borsus betwist bovendien dat de MR geen belangrijke portefeuilles heeft gekregen. 'Naast de premier hebben we ook de sleutelpost begroting.' En wat premier Michel betreft? 'Hij zal scheidsrechter en verzoener zijn', meent Borsus.

(Belga/MI)

De PS blijft met scherp schieten op de MR. Volgens PS-Kamerlid Ahmed Laaouej is de partij van premier Charles Michel niet meer dan 'de aangever, de sidekick' van de N-VA. PS, FDF en Ecolo: 'N-VA-regering, met Bart De Wever als schaduwpremier en MR als sidekick'FDF-voorzitter Olivier Maingain zat op dezelfde lijn. Dat de post van premier werd meegerekend in de verdeling van de ministerposten, toont volgens hem aan dat N-VA-voorzitter Bart De Wever 'de echte schaduwpremier van deze regering is'. Ecolo'er Olivier Deleuze ziet in de quasi-afwezigheid van Brusselaars in de regering - enkel Didier Reynders komt uit Brussel - ook een bewijs 'dat dit een N-VA-regering is'. MR: 'Niet naïef'De MR-ministers bijten van zich af. 'We zijn niet naïef. Het communautaire kan je in elk dossier vinden, maar de regering heeft zich voorgenomen om vijf jaar lang evenwichtige beslissingen te nemen', zei MR-minister van Middenstand Willy Borsus op de RTBF. 'De PS was 26 jaar aan de macht. Waren we dan jullie slippendragers?', aldus MR-minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. Borsus betwist bovendien dat de MR geen belangrijke portefeuilles heeft gekregen. 'Naast de premier hebben we ook de sleutelpost begroting.' En wat premier Michel betreft? 'Hij zal scheidsrechter en verzoener zijn', meent Borsus.(Belga/MI)