Dat meldt het federaal parket. Ook Khalid O. werd vrijgelaten onder voorwaarden, terwijl zijn broer Jawad O. dan weer zonder voorwaarden werd vrijgelaten. Beide broers werden ook in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Jawad O. zit sinds 24 november 2015 in de cel in het kader van een federaal gerechtelijk onderzoek in Antwerpen. De man is in dat onderzoek in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De man verscheen op 27 november voor de Antwerpse raadkamer en zwaaide daar met een getuigschrift van een deradicaliseringstraject bij het Centrum "De Weg Naar", dat in Sint-Jans-Molenbeek gevestigd is. Speurders vermoeden dat het om een vals getuigschrift gaat. Daarom is een nieuw onderzoek geopend, bij een Mechelse onderzoeksrechter.

Het is in het kader van dat onderzoek dat de politie maandag binnenviel bij Montasser Alde'emeh en in het centrum "De Weg Naar" in Sint-Jans-Molenbeek, bij Khalid O. in Mechelen en in de gevangenis van Antwerpen waar Jawad O. opgesloten zit. De drie mannen werden maandagnamiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hen vervolgens in verdenking stelde. Noch Montasser Alde'emeh, noch zijn advocaat waren vooralsnog bereikbaar voor commentaar. (Belga/NSK)

Dat meldt het federaal parket. Ook Khalid O. werd vrijgelaten onder voorwaarden, terwijl zijn broer Jawad O. dan weer zonder voorwaarden werd vrijgelaten. Beide broers werden ook in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.Jawad O. zit sinds 24 november 2015 in de cel in het kader van een federaal gerechtelijk onderzoek in Antwerpen. De man is in dat onderzoek in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. De man verscheen op 27 november voor de Antwerpse raadkamer en zwaaide daar met een getuigschrift van een deradicaliseringstraject bij het Centrum "De Weg Naar", dat in Sint-Jans-Molenbeek gevestigd is. Speurders vermoeden dat het om een vals getuigschrift gaat. Daarom is een nieuw onderzoek geopend, bij een Mechelse onderzoeksrechter.Het is in het kader van dat onderzoek dat de politie maandag binnenviel bij Montasser Alde'emeh en in het centrum "De Weg Naar" in Sint-Jans-Molenbeek, bij Khalid O. in Mechelen en in de gevangenis van Antwerpen waar Jawad O. opgesloten zit. De drie mannen werden maandagnamiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hen vervolgens in verdenking stelde. Noch Montasser Alde'emeh, noch zijn advocaat waren vooralsnog bereikbaar voor commentaar. (Belga/NSK)