Op de affiches prijken twee medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de slogan 'We zijn weg van jou'. Die zachte boodschap zet het menselijke aspect van de wegenwerven in de verf.

'Elke werf is mensenwerk: uitgevoerd door mannen en vrouwen die moeilijk werk doen, vaak 's nachts of in het weekend', zegt Weyts. 'De wegenwerkers doen er alles aan om de werken zo snel mogelijk op te leveren. Het minste wat we hen verschuldigd zijn, is respect: voor hen en voor de snelheidslimiet die dient om hen te beschermen.'

De campagne bestaat uit affiches langs de snel- en gewestwegen gedurende de maand maart, radiospots in de eerste helft van maart en een onlinecampagne. Weggebruikers worden aangespoord om zich te informeren waar en wanneer er gewerkt wordt.

Er zijn dit jaar 32 grote autosnelwegwerven gepland. Al deze werven worden ook op de weg tijdig aangekondigd, precies om de veiligheid van de weggebruikers en de aanwezige arbeiders bij wegenwerken te verhogen.

Op de affiches prijken twee medewerkers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de slogan 'We zijn weg van jou'. Die zachte boodschap zet het menselijke aspect van de wegenwerven in de verf. 'Elke werf is mensenwerk: uitgevoerd door mannen en vrouwen die moeilijk werk doen, vaak 's nachts of in het weekend', zegt Weyts. 'De wegenwerkers doen er alles aan om de werken zo snel mogelijk op te leveren. Het minste wat we hen verschuldigd zijn, is respect: voor hen en voor de snelheidslimiet die dient om hen te beschermen.' De campagne bestaat uit affiches langs de snel- en gewestwegen gedurende de maand maart, radiospots in de eerste helft van maart en een onlinecampagne. Weggebruikers worden aangespoord om zich te informeren waar en wanneer er gewerkt wordt. Er zijn dit jaar 32 grote autosnelwegwerven gepland. Al deze werven worden ook op de weg tijdig aangekondigd, precies om de veiligheid van de weggebruikers en de aanwezige arbeiders bij wegenwerken te verhogen.