In een mail belooft hij er bij de regering op aan te dringen 'dat ons land de gemaakte kosten voor de ontmanteling door Israël zou betalen, evenals een boete'. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg vrijdag.

Het N-VA-Kamerlid gaat daarmee helemaal voorbij aan het standpunt dat zijn eigen partij erop nahoudt. Gevraagd naar zijn uitspraak, zegt Freilich dat hij 'alleen naar het geldende recht verwijst'. 'Als blijkt dat daar inderdaad gebouwd wordt zonder vergunning, dan moet ook België de rechtsstaat respecteren.'

Het is niet de eerste keer dat Freilich het niet te nauw neemt met de partijstandpunten. Twee weken geleden zette hij nog kwaad bloed in eigen N-VA-rangen door de hoofddoek 'geen religieus maar een onderdrukkend symbool' te noemen, in tegenstelling tot het Joodse keppeltje.

'Erin geluisd door Groen'

Volgens Freilich is de e-mail waarin hij belooft er bij de regering op aan te dringen de door Israël gemaakte kosten voor de ontmanteling van ontwikkelingsprojecten te vergoeden, een antwoord op een Groen-militant uit Keerbergen. 'Duidelijk een slinkse poging van Groen om mij zwart te maken', zegt hij aan Belga.

Volgens Freilich zelf is hij erin geluisd door de ecologisten. Hij had naar eigen zeggen besloten om niet in het openbaar te communiceren over de afbraak van ontwikkelingsprojecten door Israël, maar 'in mijn intentie om steeds te antwoorden op vragen van burgers werd ik koud gepakt door Groen', klinkt het.

Achteraf zou volgens hem gebleken zijn dat de mail van een Groen-militant uit Keerbergen kwam. 'Als nieuw parlementslid ben ik geschrokken van het niveau en de manier van werken bij sommige partijen, maar ik heb wel mijn lesje geleerd', zegt hij.

In een mail belooft hij er bij de regering op aan te dringen 'dat ons land de gemaakte kosten voor de ontmanteling door Israël zou betalen, evenals een boete'. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en het Belang van Limburg vrijdag.Het N-VA-Kamerlid gaat daarmee helemaal voorbij aan het standpunt dat zijn eigen partij erop nahoudt. Gevraagd naar zijn uitspraak, zegt Freilich dat hij 'alleen naar het geldende recht verwijst'. 'Als blijkt dat daar inderdaad gebouwd wordt zonder vergunning, dan moet ook België de rechtsstaat respecteren.' Het is niet de eerste keer dat Freilich het niet te nauw neemt met de partijstandpunten. Twee weken geleden zette hij nog kwaad bloed in eigen N-VA-rangen door de hoofddoek 'geen religieus maar een onderdrukkend symbool' te noemen, in tegenstelling tot het Joodse keppeltje. 'Erin geluisd door Groen'Volgens Freilich is de e-mail waarin hij belooft er bij de regering op aan te dringen de door Israël gemaakte kosten voor de ontmanteling van ontwikkelingsprojecten te vergoeden, een antwoord op een Groen-militant uit Keerbergen. 'Duidelijk een slinkse poging van Groen om mij zwart te maken', zegt hij aan Belga. Volgens Freilich zelf is hij erin geluisd door de ecologisten. Hij had naar eigen zeggen besloten om niet in het openbaar te communiceren over de afbraak van ontwikkelingsprojecten door Israël, maar 'in mijn intentie om steeds te antwoorden op vragen van burgers werd ik koud gepakt door Groen', klinkt het. Achteraf zou volgens hem gebleken zijn dat de mail van een Groen-militant uit Keerbergen kwam. 'Als nieuw parlementslid ben ik geschrokken van het niveau en de manier van werken bij sommige partijen, maar ik heb wel mijn lesje geleerd', zegt hij.