Terwijl amper 20 procent van de Vlaamse ouders vindt dat het niet kan kinderen een 'pedagogische tik' te geven, vindt 60 procent dat het wel mag. Dat blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad liet uitvoeren door onderzoeksbureau iVox bij 1.050 Vlaamse gezinnen.

De populairste straf blijkt echter niet de tik, maar veeleer een verbod op internet, computer of games. Voor 37 procent van de ouders is dat de meest gehanteerde straf.

Ouders tussen 25 en 39 jaar blijken ook strenger voor hun eigen kinderen dan hun ouders indertijd voor hen waren. In de jongste categorie verkiest 38 procent een strenge opvoeding, tussen 40 en 44 jaar is dat nog 22 procent en bij 45-plussers maar 15 procent. (Belga/EE)

Terwijl amper 20 procent van de Vlaamse ouders vindt dat het niet kan kinderen een 'pedagogische tik' te geven, vindt 60 procent dat het wel mag. Dat blijkt uit een enquête die Het Nieuwsblad liet uitvoeren door onderzoeksbureau iVox bij 1.050 Vlaamse gezinnen. De populairste straf blijkt echter niet de tik, maar veeleer een verbod op internet, computer of games. Voor 37 procent van de ouders is dat de meest gehanteerde straf. Ouders tussen 25 en 39 jaar blijken ook strenger voor hun eigen kinderen dan hun ouders indertijd voor hen waren. In de jongste categorie verkiest 38 procent een strenge opvoeding, tussen 40 en 44 jaar is dat nog 22 procent en bij 45-plussers maar 15 procent. (Belga/EE)