Hij vergelijkt de houding van de Spaanse premier Mariano Rajoy verder nog met die van een 'autoritaire franquist' en zegt dat het separatisme bestreden moet worden, maar men dit wel democratisch moet doen.

'Ik bestrijd het beleid van Puigdemont, maar ik zou erg geschokt zijn als de Belgische justitie hem in de cel zet. Laten we een minimum aan waardigheid terugvinden. Laten we het onafhankelijkheidsstreven bestrijden, maar democraten blijven. Puigdemont heeft zijn positie misbruikt, maar Rajoy heeft zich als een autoritaire franquist gedragen.'

De voormalige premier pleit er nog voor om een weg naar een meer federaal Spanje te zoeken.

Hij vergelijkt de houding van de Spaanse premier Mariano Rajoy verder nog met die van een 'autoritaire franquist' en zegt dat het separatisme bestreden moet worden, maar men dit wel democratisch moet doen.'Ik bestrijd het beleid van Puigdemont, maar ik zou erg geschokt zijn als de Belgische justitie hem in de cel zet. Laten we een minimum aan waardigheid terugvinden. Laten we het onafhankelijkheidsstreven bestrijden, maar democraten blijven. Puigdemont heeft zijn positie misbruikt, maar Rajoy heeft zich als een autoritaire franquist gedragen.'De voormalige premier pleit er nog voor om een weg naar een meer federaal Spanje te zoeken.