De burgemeester van Sints-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain is voor de zevende maal op rij kandidaat om voorzitter te worden van het FDF. 'In deze periode van grote onzekerheid is er nood aan continuïteit. Ervaring en coherentie in het discours zijn een voordeel', verklaart hij zijn kandidatuur in Le Soir.

Maingain wil zijn partij (die haar oorsprong kent in Brussel) verder uitbouwen in Wallonië, het sociaal liberalisme verdiepen en daarnaast wil hij het hoofd bieden aan het Vlaams nationalisme.

Het voorstel van Maingain lokt vooral op de sociale media felle reacties uit. Onder meer MR, lange tijd kartelpartner van het FDF, is streng. 'Welkom aan de vernieuwing', schrijfAlain Destexhe ironisch, meldt Brussel Nieuws. Terwijl Assita Kanko de verlening op Twitter vergelijkt met Afrikaanse politiek. (AVE)

De burgemeester van Sints-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain is voor de zevende maal op rij kandidaat om voorzitter te worden van het FDF. 'In deze periode van grote onzekerheid is er nood aan continuïteit. Ervaring en coherentie in het discours zijn een voordeel', verklaart hij zijn kandidatuur in Le Soir. Maingain wil zijn partij (die haar oorsprong kent in Brussel) verder uitbouwen in Wallonië, het sociaal liberalisme verdiepen en daarnaast wil hij het hoofd bieden aan het Vlaams nationalisme.Het voorstel van Maingain lokt vooral op de sociale media felle reacties uit. Onder meer MR, lange tijd kartelpartner van het FDF, is streng. 'Welkom aan de vernieuwing', schrijfAlain Destexhe ironisch, meldt Brussel Nieuws. Terwijl Assita Kanko de verlening op Twitter vergelijkt met Afrikaanse politiek. (AVE)