Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.

Door de spoorstaking van donderdag kon één op drie treinen niet uitrijden. ASTB-vertegenwoordiger Robby Brondel (30) toont zich in de kranten tevreden met dat resultaat. In Limburg, waar de bond sterker staat dan in de rest van Vlaanderen, reed volgens hem slechts één trein op twee.

'Al dat praten haalt niets uit'

De andere vakbonden zijn het niet eens met de afzonderlijke staking van treinbestuurders, maar Brondel is het evenmin eens met hun aanpak van aanslepend overleg: "Ik heb als lid van het ACOD vaak genoeg gemerkt dat al dat praten niets uithaalt." Zijn bond overweegt nieuwe acties. "Over twee weken volgt mogelijk een nieuwe staking van de treinbestuurders. Er ligt vandaag zelfs een plan op tafel om in de maanden juli en augustus elke zaterdag te gaan staken." De niet-erkende vakbond, met zo'n 1.500 leden, vraagt met de actie een herziening van de premieberekening en een aanpassing van de barema's na 12 jaar dienst, in plaats van 18 jaar nu.

(Belga/RR)

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg.Door de spoorstaking van donderdag kon één op drie treinen niet uitrijden. ASTB-vertegenwoordiger Robby Brondel (30) toont zich in de kranten tevreden met dat resultaat. In Limburg, waar de bond sterker staat dan in de rest van Vlaanderen, reed volgens hem slechts één trein op twee. De andere vakbonden zijn het niet eens met de afzonderlijke staking van treinbestuurders, maar Brondel is het evenmin eens met hun aanpak van aanslepend overleg: "Ik heb als lid van het ACOD vaak genoeg gemerkt dat al dat praten niets uithaalt." Zijn bond overweegt nieuwe acties. "Over twee weken volgt mogelijk een nieuwe staking van de treinbestuurders. Er ligt vandaag zelfs een plan op tafel om in de maanden juli en augustus elke zaterdag te gaan staken." De niet-erkende vakbond, met zo'n 1.500 leden, vraagt met de actie een herziening van de premieberekening en een aanpassing van de barema's na 12 jaar dienst, in plaats van 18 jaar nu. (Belga/RR)