West-Vlaanderen maakt zich op voor Lichtfront, het eerste grote evenement van het culturele WOI-herdenkingsprogramma GoneWest. Vrijdagavond wordt met een mensenketting over een traject van 84 kilometer de onderwaterzetting van de IJzer, precies honderd jaar geleden, herdacht. Op negen symbolische plaatsen langs het traject zal ook een vuurkunstwerk ontstoken worden.

Tal van prominenten zullen het evenement bijwonen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois trekt naar Nieuwpoort, koning Filip en koningin Mathilde vatten post in Ploegsteert. Tussenin zullen tal van vertegenwoordigers uit binnen- en buitenland het spektakel meevolgen. Lichtfront start om 19 uur en zal duren tot 20.30 uur.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op

West-Vlaanderen maakt zich op voor Lichtfront, het eerste grote evenement van het culturele WOI-herdenkingsprogramma GoneWest. Vrijdagavond wordt met een mensenketting over een traject van 84 kilometer de onderwaterzetting van de IJzer, precies honderd jaar geleden, herdacht. Op negen symbolische plaatsen langs het traject zal ook een vuurkunstwerk ontstoken worden. Tal van prominenten zullen het evenement bijwonen. Vlaams minister-president Geert Bourgeois trekt naar Nieuwpoort, koning Filip en koningin Mathilde vatten post in Ploegsteert. Tussenin zullen tal van vertegenwoordigers uit binnen- en buitenland het spektakel meevolgen. Lichtfront start om 19 uur en zal duren tot 20.30 uur.