Dat schrijft De Tijd.

De KU Leuven heeft de voorbije zeven jaar in zijn eentje meer Europese steun voor onderzoek en ontwikkeling ontvangen dan alle Waalse onderzoeksinstellingen en bedrijven samen. Dat is een van de opmerkelijke conclusies over de geldstroom die vanuit de EU naar onderzoek en ontwikkeling gaat.

De Europese Unie heeft van innovatie een van haar grote doelen gemaakt en pompt daarom jaarlijks rond de 11 miljard euro in onderzoeksprojecten. In ons land gaat het om 1,8 miljard euro. Dat geld vloeit vooral naar Vlaanderen, blijkt uit data van de Europese Commissie.

Een van de redenen is dat universiteiten in Vlaanderen de voorbije jaren heel actief op zoek gaan naar geld voor onderzoek. Het is een strategie geworden om niet alleen te excelleren in onderzoek, maar tegelijk ook financieel steviger te worden dankzij extra inkomsten van bedrijven of de overheid.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Tijd. De KU Leuven heeft de voorbije zeven jaar in zijn eentje meer Europese steun voor onderzoek en ontwikkeling ontvangen dan alle Waalse onderzoeksinstellingen en bedrijven samen. Dat is een van de opmerkelijke conclusies over de geldstroom die vanuit de EU naar onderzoek en ontwikkeling gaat. De Europese Unie heeft van innovatie een van haar grote doelen gemaakt en pompt daarom jaarlijks rond de 11 miljard euro in onderzoeksprojecten. In ons land gaat het om 1,8 miljard euro. Dat geld vloeit vooral naar Vlaanderen, blijkt uit data van de Europese Commissie. Een van de redenen is dat universiteiten in Vlaanderen de voorbije jaren heel actief op zoek gaan naar geld voor onderzoek. Het is een strategie geworden om niet alleen te excelleren in onderzoek, maar tegelijk ook financieel steviger te worden dankzij extra inkomsten van bedrijven of de overheid.(Belga/RR)