De Duitstalige gemeenschap moet op gelijke voet als de rest behandeld worden. Dat zegt Karl-Heinz Lambertz, minister-president van de Duitstalige gemeenschap, in een gesprek met L'Echo.

'Wij zijn voorstander van een België met vier entiteiten. Wij zijn klaar om onze verantwoordelijkheden op te nemen', aldus Lambertz. Lambertz vindt dat de gewestelijke bevoegdheden best worden overgedragen naar de gemeenschap. 'Wij vragen de bevoegdheid over ruimtelijke ordening, stedenbouw, huisvesting, de gemeentewetgeving en wij vragen provinciale bevoegdheden', zegt de minister-president.

Welke benaming de Duitstalige entiteit moet krijgen, weet Lambertz nog niet, 'maar het zou interessant zijn een naam te kiezen die treffender is'.

'Duitstalige gemeenschap door N-VA verwezen naar tweede klasse'

Nog volgens Karl-Heinz Lambertz zal er een zevende staatshervorming plaatsvinden na de zesde. Hij verwerpt ook de confederale visie van de N-VA op België. In dat model wordt de Duitstalige gemeenschap volgens Lambertz verwezen naar 'tweede klasse'.

(Belga/SD)

'Wij zijn voorstander van een België met vier entiteiten. Wij zijn klaar om onze verantwoordelijkheden op te nemen', aldus Lambertz. Lambertz vindt dat de gewestelijke bevoegdheden best worden overgedragen naar de gemeenschap. 'Wij vragen de bevoegdheid over ruimtelijke ordening, stedenbouw, huisvesting, de gemeentewetgeving en wij vragen provinciale bevoegdheden', zegt de minister-president. Welke benaming de Duitstalige entiteit moet krijgen, weet Lambertz nog niet, 'maar het zou interessant zijn een naam te kiezen die treffender is'.Nog volgens Karl-Heinz Lambertz zal er een zevende staatshervorming plaatsvinden na de zesde. Hij verwerpt ook de confederale visie van de N-VA op België. In dat model wordt de Duitstalige gemeenschap volgens Lambertz verwezen naar 'tweede klasse'. (Belga/SD)