'De kiezers kunnen zich vandaag nog niet met veel kennis van zaken uitspreken over de confederalismeplannen van de N-VA. Het debat erover moet nog volop beginnen. Bovendien hebben veel media ook weinig moeite gedaan om over die plannen te informeren. Overal waren analyses en meningen te lezen, maar het was zoeken naar een grondige beschrijving van wat eigenlijk in die teksten te lezen staat. Dat er nu al een peiling over gehouden werd, is dus nogal vroegtijdig. Blijkbaar is snelheid een cruciaal criterium. Men moet de uitslag ervan dus zeer relativeren.'

Dat schreef politicoloog Carl Devos in zijn column voor Deredactie.be omdat hij zich verbaasde over het hoge aantal respondenten (48 procent) dat in een peiling van VTM aangaf zich te kunnen vinden in de voorstellen van N-VA om België om te vormen tot een confederatie.

Om u alleszins de gelegenheid te geven u met veel kennis van zaken uit te spreken over de confederalismeplannen van de N-VA geven we hier nog eens de volledige teksten mee, zoals de partij ze vorige week heeft voorgelegd aan de media. Met een beetje zoekwerk had u ze ook elders kunnen vinden, maar we maken het u graag gemakkelijk.

We geven hierbij geen commentaar, analyse, duiding of opinie. Alleen de naakte teksten. 'Dit is hoe de wereld er volgens ons moet uitzien,' zei N-VA-voorzitter Bart De Wever bij de voorstelling van die teksten. De ideale wereld volgens de N-VA.

Congresteksten N-VA

'De kiezers kunnen zich vandaag nog niet met veel kennis van zaken uitspreken over de confederalismeplannen van de N-VA. Het debat erover moet nog volop beginnen. Bovendien hebben veel media ook weinig moeite gedaan om over die plannen te informeren. Overal waren analyses en meningen te lezen, maar het was zoeken naar een grondige beschrijving van wat eigenlijk in die teksten te lezen staat. Dat er nu al een peiling over gehouden werd, is dus nogal vroegtijdig. Blijkbaar is snelheid een cruciaal criterium. Men moet de uitslag ervan dus zeer relativeren.'Dat schreef politicoloog Carl Devos in zijn column voor Deredactie.be omdat hij zich verbaasde over het hoge aantal respondenten (48 procent) dat in een peiling van VTM aangaf zich te kunnen vinden in de voorstellen van N-VA om België om te vormen tot een confederatie. Om u alleszins de gelegenheid te geven u met veel kennis van zaken uit te spreken over de confederalismeplannen van de N-VA geven we hier nog eens de volledige teksten mee, zoals de partij ze vorige week heeft voorgelegd aan de media. Met een beetje zoekwerk had u ze ook elders kunnen vinden, maar we maken het u graag gemakkelijk. We geven hierbij geen commentaar, analyse, duiding of opinie. Alleen de naakte teksten. 'Dit is hoe de wereld er volgens ons moet uitzien,' zei N-VA-voorzitter Bart De Wever bij de voorstelling van die teksten. De ideale wereld volgens de N-VA. Congresteksten N-VA