De kamikaze die zichzelf opblies op 18 november 2015 in het appartement in Seine-Saint-Denis is geïdentificeerd als Chakib Akrouh, een Belgische Marokkaan. Dat zegt het parket van Parijs donderdag in een persbericht.

Chakib Akrouh, geboren op 27 augustus 1990 in België, had de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. "Zijn identificatie is het resultaat van de vergelijking van DNA-materiaal, genomen van de kamikaze, en van de moeder van Chakib Akrouh", aldus het parket in Parijs. Het federaal parket in België zal pas vrijdag, in de loop van de dag een persbericht verspreiden, zo meldt woordvoerder Eric Van Der Sypt.

De speurders vermoeden dat hij deelnam aan de aanvallen op de Parijse café- en restaurantterassen op 13 november, samen met Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke organisator van de aanslagen. Abaaoud werd ook gedood bij de grootschalige politieactie in Saint-Denis.

Akrouh was een doorgewinterde Syriëstrijder. Hij trok al in januari 2013 vanuit Molenbeek naar Syrië om er te vechten bij IS, schrijft De Standaard.

Syrisch paspoort

Acht van de tien commandoleden van de aanslagen zijn nu geïdentificeerd. Het betreft Abaaoud, Brahim Abdeslam en Chakib Akrouh in het commando gericht tegen de terrassen; Omar Mostefaï, Samy Amimour en Foued Mohamed-Aggad voor de actie in concertzaal Bataclan, en Bilal Hadfi aan het Stade de France. Salah Abdeslam, die ervan verdacht wordt minstens het commando kamikazes met de wagen naar het Stade de France te hebben gebracht, wordt nog steeds opgespoord.

De twee andere kamikazes aan het Stade de France zijn op 3 oktober Europa binnengekomen via het Griekse eiland Leros temidden een groep vluchtelingen. Zij droegen valse Syrische paspoorten op naam van Ahmad Al-Mohammad en Mohammad Al-Mahmod. Hun echte identiteit is nog steeds niet bekend. (Belga)

De kamikaze die zichzelf opblies op 18 november 2015 in het appartement in Seine-Saint-Denis is geïdentificeerd als Chakib Akrouh, een Belgische Marokkaan. Dat zegt het parket van Parijs donderdag in een persbericht.Chakib Akrouh, geboren op 27 augustus 1990 in België, had de Belgisch-Marokkaanse nationaliteit. "Zijn identificatie is het resultaat van de vergelijking van DNA-materiaal, genomen van de kamikaze, en van de moeder van Chakib Akrouh", aldus het parket in Parijs. Het federaal parket in België zal pas vrijdag, in de loop van de dag een persbericht verspreiden, zo meldt woordvoerder Eric Van Der Sypt.De speurders vermoeden dat hij deelnam aan de aanvallen op de Parijse café- en restaurantterassen op 13 november, samen met Abdelhamid Abaaoud, de vermoedelijke organisator van de aanslagen. Abaaoud werd ook gedood bij de grootschalige politieactie in Saint-Denis.Akrouh was een doorgewinterde Syriëstrijder. Hij trok al in januari 2013 vanuit Molenbeek naar Syrië om er te vechten bij IS, schrijft De Standaard. Acht van de tien commandoleden van de aanslagen zijn nu geïdentificeerd. Het betreft Abaaoud, Brahim Abdeslam en Chakib Akrouh in het commando gericht tegen de terrassen; Omar Mostefaï, Samy Amimour en Foued Mohamed-Aggad voor de actie in concertzaal Bataclan, en Bilal Hadfi aan het Stade de France. Salah Abdeslam, die ervan verdacht wordt minstens het commando kamikazes met de wagen naar het Stade de France te hebben gebracht, wordt nog steeds opgespoord.De twee andere kamikazes aan het Stade de France zijn op 3 oktober Europa binnengekomen via het Griekse eiland Leros temidden een groep vluchtelingen. Zij droegen valse Syrische paspoorten op naam van Ahmad Al-Mohammad en Mohammad Al-Mahmod. Hun echte identiteit is nog steeds niet bekend. (Belga)