Kabinetschef van Ben Weyts wordt topvrouw onderwijsinspectie 

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA): ‘De examencommissie mag nooit een plan A worden.’ © BELGA

De Vlaamse onderwijsinspectie krijgt vanaf 1 september een nieuwe topvrouw: Katrien Bonneux. De keuze is bijzonder opmerkelijk, omdat zij de huidige kabinetschef van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is, zo schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen zondag.

De Vlaamse regering duidde Bonneux vrijdag aan als opvolger voor Lieven Viaene. De West-Vlaamse inspecteur-generaal kreeg eerder dit jaar een eervol ontslag van de regering en gaat op pensioen. Na een selectieprocedure die werd uitgevoerd door een extern bureau, werden er twee kandidaten voorgedragen aan de Vlaamse regering. Die heeft uiteindelijk gekozen voor Katrien Bonneux.

Bonneux is sinds 2021 de kabinetschef Onderwijs bij Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Toen Carine Steverlynck vertrok, de eerste kabinetschef van Weyts, was Bonneux een logische keuze. Ze had in 2020 de rol van coördinator van het coronabeleid opgenomen en werkte zich zo in de kijker.

Volgens Weyts heeft ze ‘een stevige staat van dienst in het onderwijsbeleid’. Ze ging in 2006 aan de slag bij de afdeling Ondersteuningsbeleid van het Departement Onderwijs en Vorming en werd in 2012 afdelingshoofd van de afdeling Secundair Onderwijs en Leerlingenbegeleiding. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content