Het ontslag van Meng Hongwei gaat in met onmiddellijke ingang, zo meldt Interpol zondag. Vicevoorzitter Kim Jong Jang van Zuid-Korea wordt waarnemend voorzitter. Tijdens de Algemene Vergadering van Interpol, die plaatsvindt van 18 tot 21 november, zal een nieuwe voorzitter verkozen worden voor de laatste twee jaar van het huidige mandaat.

Meng is een voormalige Chinese minister. Hij werd in november 2016 verkozen tot voorzitter van Interpol. Het was zijn echtgenote die zijn verdwijning signaleerde aan de Franse autoriteiten. De 64-jarige man woont in Lyon met zijn vrouw en kinderen, en vertrok op 25 september naar China. Sindsdien had niemand nog iets van hem vernomen.

Volgens verschillende media werd Meng gearresteerd toen hij in september in China arriveerde. Zijn echtgenote had zondag nog verklaard dat ze vreesde dat haar man gevaar liep. Zaterdag vroeg Interpol China officieel om uitleg over de vermiste voorzitter.

Het ontslag van Meng Hongwei gaat in met onmiddellijke ingang, zo meldt Interpol zondag. Vicevoorzitter Kim Jong Jang van Zuid-Korea wordt waarnemend voorzitter. Tijdens de Algemene Vergadering van Interpol, die plaatsvindt van 18 tot 21 november, zal een nieuwe voorzitter verkozen worden voor de laatste twee jaar van het huidige mandaat. Meng is een voormalige Chinese minister. Hij werd in november 2016 verkozen tot voorzitter van Interpol. Het was zijn echtgenote die zijn verdwijning signaleerde aan de Franse autoriteiten. De 64-jarige man woont in Lyon met zijn vrouw en kinderen, en vertrok op 25 september naar China. Sindsdien had niemand nog iets van hem vernomen. Volgens verschillende media werd Meng gearresteerd toen hij in september in China arriveerde. Zijn echtgenote had zondag nog verklaard dat ze vreesde dat haar man gevaar liep. Zaterdag vroeg Interpol China officieel om uitleg over de vermiste voorzitter.