De voormalige kabinetschef van Albert II en Boudewijn, Jacques van Ypersele de Strihou, heeft in een interview met het VTM-programma Royalty verklaard dat "het Belgische project" volgens hem "niet iets nationalistisch is". "Het is proberen de mensen te doen samenwerken op een positieve wijze. Met respect voor iedereen. Dat is uiterst belangrijk. Er is daar geen ouderwets chauvinisme bij betrokken", zei hij.

De steeds erg discrete Van Ypersele (77) gaf een interview naar aanleiding van zijn inzet voor goede doelen. Zo ondersteunt hij al dertig jaar een schooltje in Tacloban op de Filipijnen. Hij is zwaar onder de indruk van de ravage na de storm Haiyan.

Koning Albert heeft volgens Van Ypersele geen spijt van zijn aftreden. "Ik denk dat hij lang over die beslissing heeft nagedacht. Als je bijna 80 jaar bent, dan kan men daar begrip voor opbrengen. Het was ook het goede moment om die transitie te doen", zegt hij, eraan toevoegend dat Filip het goed doet. (Belga/EE)

De voormalige kabinetschef van Albert II en Boudewijn, Jacques van Ypersele de Strihou, heeft in een interview met het VTM-programma Royalty verklaard dat "het Belgische project" volgens hem "niet iets nationalistisch is". "Het is proberen de mensen te doen samenwerken op een positieve wijze. Met respect voor iedereen. Dat is uiterst belangrijk. Er is daar geen ouderwets chauvinisme bij betrokken", zei hij.De steeds erg discrete Van Ypersele (77) gaf een interview naar aanleiding van zijn inzet voor goede doelen. Zo ondersteunt hij al dertig jaar een schooltje in Tacloban op de Filipijnen. Hij is zwaar onder de indruk van de ravage na de storm Haiyan. Koning Albert heeft volgens Van Ypersele geen spijt van zijn aftreden. "Ik denk dat hij lang over die beslissing heeft nagedacht. Als je bijna 80 jaar bent, dan kan men daar begrip voor opbrengen. Het was ook het goede moment om die transitie te doen", zegt hij, eraan toevoegend dat Filip het goed doet. (Belga/EE)