De hele week al klinkt vanuit alle mogelijke hoeken de roep om te versoepelen. De horeca heeft een plan opgemaakt om op 1 april de deuren te openen, studenten willen terug naar de campus, de toeristische sector wil van het reisverbod af.

Ook politiek wordt de druk al dagen opgevoerd, niet het minst binnen de meerderheid.

Maar premier De Croo veegde die verwachtingen tijdens de persconferentie tijdelijk maar resoluut weg. 'Met deze cijfers kun je niet versoepelen', zei hij. De komende week wordt er dus niet versoepeld. Volgende vrijdag volgt een nieuw Overlegcomité.

Herbekijk de persconferentie na het Overlegcomité.

De hele week al klinkt vanuit alle mogelijke hoeken de roep om te versoepelen. De horeca heeft een plan opgemaakt om op 1 april de deuren te openen, studenten willen terug naar de campus, de toeristische sector wil van het reisverbod af. Ook politiek wordt de druk al dagen opgevoerd, niet het minst binnen de meerderheid. Maar premier De Croo veegde die verwachtingen tijdens de persconferentie tijdelijk maar resoluut weg. 'Met deze cijfers kun je niet versoepelen', zei hij. De komende week wordt er dus niet versoepeld. Volgende vrijdag volgt een nieuw Overlegcomité.