Grensoverschrijdend gedrag: KU Leuven zet samenwerking stop met omstreden professor

De centrale bibliotheek van de KU Leuven © iStockphoto

De KU Leuven zet de samenwerking stop met een professor die beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. Dat schrijft onafhankelijk studentenblad Veto dinsdag en bevestigt de universiteit. Er liep al een remediëringstraject voor de docent.

De professor, werkzaam aan de faculteit Letteren, gaf sinds eind februari geen les meer. De man zou zich in de periode van 2010 tot 2018 schuldig hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, gaande van het maken van seksistische opmerkingen tegen collega’s tot het ongepast benaderen van studenten.

De samenwerking wordt nu volledig stopgezet. Ook het remediëringstraject wordt dus beëindigd. De man zal zich deskundig laten begeleiden, en heeft ook aangegeven geen enkele professionele activiteit meer op te nemen tot het einde van dit jaar, ook niet buiten de KU Leuven.

Of er tijdens het remediëringstraject bepaalde zaken aan het licht zijn gekomen die de universiteit ertoe hebben gedreven om de samenwerking dan toch volledig stop te zetten, kon niet worden gezegd. “We willen de rust en sereniteit laten weerkeren”, stelt de universiteit. Rector Luc Sels wenste geen interviews te geven over de kwestie.

Partner Content