Burgemeester Daniël Termont stelt dinsdag aan buurtbewoners voor om een straat in de rosse buurt af te sluiten voor autoverkeer. Om de overlast tegen te gaan die prostitutie op het Gentse Zuidkwartier veroorzaakt, kunnen prostituees voortaan een boete krijgen als ze nog langer klanten lokken met geluiden, gebaren of in weinig verhullende kledij voor het raam of op straat posteren. Wie meisjes oppikt met de bedoeling er betaalseks mee te hebben, kan een boete van 120 euro krijgen.

Niet langer houdbaar

Termont verklaarde dat in een stad als Gent plaats moet zijn voor prostitutie. "Maar dan op een rustige manier. Zoals de laatste maanden is het niet langer houdbaar", klonk het.

Om het probleem van de circulerende en luidruchtige auto's aan te pakken, stelt Termont dinsdagavond buurtbewoners voor om de Schepenvijverstraat in de rosse buurt af te sluiten voor het verkeer. Groen merkte op om voorzichtig om te springen met het systeem van de gemeentelijke administratieve sancties, maar keurde de aangepaste politieverordening goed, met de meerderheid, CD&V en Vlaams Belang.

Eroscentrum

N-VA onthield zich. Raadslid Elke Sleurs pleitte voor een "Eroscentrum" aan de stadsrand, naar Antwerps voorbeeld. "We hopen dat de voornemens van andere partijen om voor een eroscentrum te kiezen, geen verkiezingspraatjes zijn. Wat ons betreft is dit een dringende opdracht voor het komende Gentse stadsbestuur." (Belga/TV)

Burgemeester Daniël Termont stelt dinsdag aan buurtbewoners voor om een straat in de rosse buurt af te sluiten voor autoverkeer. Om de overlast tegen te gaan die prostitutie op het Gentse Zuidkwartier veroorzaakt, kunnen prostituees voortaan een boete krijgen als ze nog langer klanten lokken met geluiden, gebaren of in weinig verhullende kledij voor het raam of op straat posteren. Wie meisjes oppikt met de bedoeling er betaalseks mee te hebben, kan een boete van 120 euro krijgen.Niet langer houdbaar Termont verklaarde dat in een stad als Gent plaats moet zijn voor prostitutie. "Maar dan op een rustige manier. Zoals de laatste maanden is het niet langer houdbaar", klonk het. Om het probleem van de circulerende en luidruchtige auto's aan te pakken, stelt Termont dinsdagavond buurtbewoners voor om de Schepenvijverstraat in de rosse buurt af te sluiten voor het verkeer. Groen merkte op om voorzichtig om te springen met het systeem van de gemeentelijke administratieve sancties, maar keurde de aangepaste politieverordening goed, met de meerderheid, CD&V en Vlaams Belang.Eroscentrum N-VA onthield zich. Raadslid Elke Sleurs pleitte voor een "Eroscentrum" aan de stadsrand, naar Antwerps voorbeeld. "We hopen dat de voornemens van andere partijen om voor een eroscentrum te kiezen, geen verkiezingspraatjes zijn. Wat ons betreft is dit een dringende opdracht voor het komende Gentse stadsbestuur." (Belga/TV)