Vlaams minister-president Geert Bourgeois vindt het 'verwerpelijk' dat het gekrakeel onder de meerderheidspartijen en lekken op hoog niveau 'de goede resultaten' van de Vlaamse regering in de schaduw stellen. In het VRT-radioprogramma De Ochtend heeft hij 'een minimum aan loyaliteit' aan de regering geëist.

Meevaller

Dankzij een herraming van de fiscale inkomsten van de gewesten mocht de Vlaamse regering zich deze week verheugen in een budgettaire meevaller, maar het goede nieuws over de begroting raakte ondergesneeuwd in het parlement door geruzie onder de meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V over de communicatie rondom de budgettaire herziening.

Bourgeois betreurde in De Ochtend dat het gekibbel 'de goede resultaten' van zijn regering overschaduwt. 'Daar draagt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor. Dit is verwerpelijk, wie op die manier omgaat met het algemeen belang en dit signaal geeft aan mensen, moet daar zelf de verantwoordelijkheid voor dragen.'

'Lekken op hoog niveau'

De minister-president ziet 'op hoog niveau lekken' ontstaan en ook 'de toon in het parlement' zint hem absoluut niet. Hij neemt naar eigen zeggen maatregelen om de zaken te keren. 'Ik confronteer iedereen met zijn of haar verantwoordelijkheid. Want zo kan het niet verder. Vier jaar lang zo bezig zijn, dat gaan de mensen niet nemen.'

Bourgeios eist dan ook 'een minimum aan loyaliteit' aan de regering. 'Dit is een boodschap aan iedereen in elke partij die deloyaal bezig is, ook aan ministers. We hebben mooie dingen gerealiseerd en ik zal dus niet dulden dat dit kapotgemaakt wordt', zo waarschuwde hij. (Belga/AVE)

Vlaams minister-president Geert Bourgeois vindt het 'verwerpelijk' dat het gekrakeel onder de meerderheidspartijen en lekken op hoog niveau 'de goede resultaten' van de Vlaamse regering in de schaduw stellen. In het VRT-radioprogramma De Ochtend heeft hij 'een minimum aan loyaliteit' aan de regering geëist. Dankzij een herraming van de fiscale inkomsten van de gewesten mocht de Vlaamse regering zich deze week verheugen in een budgettaire meevaller, maar het goede nieuws over de begroting raakte ondergesneeuwd in het parlement door geruzie onder de meerderheidspartijen N-VA, Open VLD en CD&V over de communicatie rondom de budgettaire herziening. Bourgeois betreurde in De Ochtend dat het gekibbel 'de goede resultaten' van zijn regering overschaduwt. 'Daar draagt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor. Dit is verwerpelijk, wie op die manier omgaat met het algemeen belang en dit signaal geeft aan mensen, moet daar zelf de verantwoordelijkheid voor dragen.'De minister-president ziet 'op hoog niveau lekken' ontstaan en ook 'de toon in het parlement' zint hem absoluut niet. Hij neemt naar eigen zeggen maatregelen om de zaken te keren. 'Ik confronteer iedereen met zijn of haar verantwoordelijkheid. Want zo kan het niet verder. Vier jaar lang zo bezig zijn, dat gaan de mensen niet nemen.' Bourgeios eist dan ook 'een minimum aan loyaliteit' aan de regering. 'Dit is een boodschap aan iedereen in elke partij die deloyaal bezig is, ook aan ministers. We hebben mooie dingen gerealiseerd en ik zal dus niet dulden dat dit kapotgemaakt wordt', zo waarschuwde hij. (Belga/AVE)