Didier Bellens was de voorbije weken en maanden geregeld voorwerp van een polemiek. Vorige week breide hij aan de controverse nog een vervolgstuk, door in een nieuwe zakenclub in Ukkel premier Elio Di Rupo te vergelijken met een kind dat om zijn sinterklaas komt. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) stelde nadien in de Kamer dat de speeltijd bijna is afgelopen en riep Bellens daags nadien op het matje. Het is nu aan de ministerraad om volgende week te beslissen over de ceo van het telecombedrijf.

Als hij de laan wordt uitgestuurd, heeft Bellens in principe recht op een ontslagvergoeding van twee miljoen euro.

In 'l'Invité' op RTL-Tvi wilde CDH-voorzitter Benoît Lutgen geen uitspraken doen over een eventueel gedwongen vertrek van Bellens, maar hij zei wel dit: 'Ik ben voor sancties, gebaseerd op feiten. Naar de vorm was er een fout.'

'Ik ben tegen een gouden parachute voor iemand die soms de indruk geeft zijn vertrek voor te bereiden, dat is het minste wat je kan zeggen'.

Verkiezingen

Wat de verkiezingen betreft, onderstreepte Lutgen dat zijn voorkeur bij een eventuele coalitievorming zeker niet uitgaat naar een regering met N-VA. Een alliantie met de Vlaamsnationalisten zou voor hem gelijk staan aan separatisme. (Belga/KVDA)

Didier Bellens was de voorbije weken en maanden geregeld voorwerp van een polemiek. Vorige week breide hij aan de controverse nog een vervolgstuk, door in een nieuwe zakenclub in Ukkel premier Elio Di Rupo te vergelijken met een kind dat om zijn sinterklaas komt. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) stelde nadien in de Kamer dat de speeltijd bijna is afgelopen en riep Bellens daags nadien op het matje. Het is nu aan de ministerraad om volgende week te beslissen over de ceo van het telecombedrijf.Als hij de laan wordt uitgestuurd, heeft Bellens in principe recht op een ontslagvergoeding van twee miljoen euro.In 'l'Invité' op RTL-Tvi wilde CDH-voorzitter Benoît Lutgen geen uitspraken doen over een eventueel gedwongen vertrek van Bellens, maar hij zei wel dit: 'Ik ben voor sancties, gebaseerd op feiten. Naar de vorm was er een fout.' 'Ik ben tegen een gouden parachute voor iemand die soms de indruk geeft zijn vertrek voor te bereiden, dat is het minste wat je kan zeggen'.VerkiezingenWat de verkiezingen betreft, onderstreepte Lutgen dat zijn voorkeur bij een eventuele coalitievorming zeker niet uitgaat naar een regering met N-VA. Een alliantie met de Vlaamsnationalisten zou voor hem gelijk staan aan separatisme. (Belga/KVDA)