Vlaams Belanger Filip Dewinter heeft via Twitter opgeroepen om bij te dragen aan de crowdfunding-actie die geld wil ophalen om de Pegidabetogers te steunen die in Antwerpen een GAS-boete opliepen. Het doel is om 10.000 euro op te halen. 20 uur na het lanceren van de actie stond de teller op 1.060 euro. Dat bedrag werd verzameld door 18 personen. Onder hen Vlaams Belang-kopstukken Dewinter en Anke Van dermeersch. Beiden telden 25 euro neer.

Anti-islam

Dewinter en Van dermeersch zijn de Vlaams Belangers die zich veruit het meest profileren op het anti-islamthema. Dewinter doet dat ook Europees, met Steden tegen Islamisering. Van dermeersch gooit het over de vrouwenboeg met Vrouwen tegen Islamisering.

De anti-islamcampagne van Anke Van dermeersch (Vlaams Belang)., BELGA
De anti-islamcampagne van Anke Van dermeersch (Vlaams Belang). © BELGA

Het was uit VTI dat de 'Vrijheid of islam'-campagne kwam, waarvoor de voormalige Miss België haar benen ontblootte. Door de juridische problemen die dat opleverde, leefde de actie eerder als de 'Louboutin-campagne'. Ook Dewinters dochter poseerde al onder die slogan: in bikini maar met hoofddoek.

Eenzame partijpolitieke steun voor Pegida

Vlaams Belang is de enige partij in België die zich uitspreekt ten voordele van de uit Duitsland overgewaaide Pegida-beweging. De huidige woordvoerder, Rudy Van Nespen, is bestuurslid van Vlaams Belang Deurne.

227 Pegida-actievoerders werden maandag 2 maart geïdentificeerd tijdens de verboden manifestatie in Antwerpen en zullen een GAS-boete krijgen, aldus de politie na afloop van de betoging.

Vlaams Belanger Filip Dewinter heeft via Twitter opgeroepen om bij te dragen aan de crowdfunding-actie die geld wil ophalen om de Pegidabetogers te steunen die in Antwerpen een GAS-boete opliepen. Het doel is om 10.000 euro op te halen. 20 uur na het lanceren van de actie stond de teller op 1.060 euro. Dat bedrag werd verzameld door 18 personen. Onder hen Vlaams Belang-kopstukken Dewinter en Anke Van dermeersch. Beiden telden 25 euro neer.Dewinter en Van dermeersch zijn de Vlaams Belangers die zich veruit het meest profileren op het anti-islamthema. Dewinter doet dat ook Europees, met Steden tegen Islamisering. Van dermeersch gooit het over de vrouwenboeg met Vrouwen tegen Islamisering. Het was uit VTI dat de 'Vrijheid of islam'-campagne kwam, waarvoor de voormalige Miss België haar benen ontblootte. Door de juridische problemen die dat opleverde, leefde de actie eerder als de 'Louboutin-campagne'. Ook Dewinters dochter poseerde al onder die slogan: in bikini maar met hoofddoek. Vlaams Belang is de enige partij in België die zich uitspreekt ten voordele van de uit Duitsland overgewaaide Pegida-beweging. De huidige woordvoerder, Rudy Van Nespen, is bestuurslid van Vlaams Belang Deurne. 227 Pegida-actievoerders werden maandag 2 maart geïdentificeerd tijdens de verboden manifestatie in Antwerpen en zullen een GAS-boete krijgen, aldus de politie na afloop van de betoging.