Dat is bekendgemaakt op een persconferentie. Enkele van de organisatoren starten een structurele samenwerking met het straattheaterfestival Theater aan Twater om onder meer de logistieke kosten te delen. Ubuntu wordt in eerste instantie een eendaags festival en verhuist van recreatiedomein De Schorre naar het centrum van Boom.

Nieuwe naam

Mano Mundo zou er dit jaar na twintig edities mee kappen omdat de provinciale subsidies die het festival kreeg, waren weggevallen. "Een twintigtal kernvrijwilligers, waaronder enkele bestuursleden van vzw Mano Mundo, hebben nu besloten het festival toch niet te laten teloorgaan", zegt mede-initiatiefnemer Kyo De Fraeye. "We kozen echter wel voor een nieuwe naam en vzw, onder meer om de verwachtingen niet te hoog te laten zijn."

Hartje Boom

De samenwerking moet uitmonden in een festivalweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 juni in hartje Boom, aan de Kaai en op de Heldenplaats. Op de eerste festivaldag gaat de negende editie van Theater aan Twater door, zaterdag is het de beurt aan Ubuntu en zondag volgt nog een Oktoberfest (een project van beide festivalorganisatoren samen) en de live uitzending op groot scherm van de WK-voetbalinterland België-Rusland.

Volgens De Fraeye mikt de nieuwe versie van Mano Mundo op zowat 5000 bezoekers van alle leeftijden en zal er opnieuw plaats zijn voor allerlei muziekgenres en een specifiek kinderprogramma. Ook het educatieve luik en de wereldmarkt blijven bestaan. (Belga/TV)

Dat is bekendgemaakt op een persconferentie. Enkele van de organisatoren starten een structurele samenwerking met het straattheaterfestival Theater aan Twater om onder meer de logistieke kosten te delen. Ubuntu wordt in eerste instantie een eendaags festival en verhuist van recreatiedomein De Schorre naar het centrum van Boom.Mano Mundo zou er dit jaar na twintig edities mee kappen omdat de provinciale subsidies die het festival kreeg, waren weggevallen. "Een twintigtal kernvrijwilligers, waaronder enkele bestuursleden van vzw Mano Mundo, hebben nu besloten het festival toch niet te laten teloorgaan", zegt mede-initiatiefnemer Kyo De Fraeye. "We kozen echter wel voor een nieuwe naam en vzw, onder meer om de verwachtingen niet te hoog te laten zijn."De samenwerking moet uitmonden in een festivalweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 juni in hartje Boom, aan de Kaai en op de Heldenplaats. Op de eerste festivaldag gaat de negende editie van Theater aan Twater door, zaterdag is het de beurt aan Ubuntu en zondag volgt nog een Oktoberfest (een project van beide festivalorganisatoren samen) en de live uitzending op groot scherm van de WK-voetbalinterland België-Rusland.Volgens De Fraeye mikt de nieuwe versie van Mano Mundo op zowat 5000 bezoekers van alle leeftijden en zal er opnieuw plaats zijn voor allerlei muziekgenres en een specifiek kinderprogramma. Ook het educatieve luik en de wereldmarkt blijven bestaan. (Belga/TV)