In de brief veroordeelt Sassoli met kracht elk gebruik van buitensporig politiegeweld en herinnert hij aan de parlementaire immuniteit.

Woensdag had Herzberger-Fofana bij de opening van de plenaire zitting verklaard dat ze klacht had ingediend wegens politiegeweld. Het 71-jarige parlementslid met Afrikaanse roots, lid van de groene fractie, zei dat ze dinsdagavond brutaal was aangepakt door de politie toen ze aan het station Brussel-Noord een foto nam van agenten die twee zwarte jongeren 'lastigvielen'. De Brusselse politie heeft dan weer een proces-verbaal wegens smaad opgemaakt omdat het parlementslid de agenten zou beledigd hebben. Het parket van Brussel heeft een gerechtelijk onderzoek geopend.

Lees ook: Europarlementslid dient klacht in na hardhandig te zijn aangepakt door politie in Brussel (video)

In de brief veroordeelt Sassoli met kracht elk gebruik van buitensporig politiegeweld en herinnert hij aan de parlementaire immuniteit. Woensdag had Herzberger-Fofana bij de opening van de plenaire zitting verklaard dat ze klacht had ingediend wegens politiegeweld. Het 71-jarige parlementslid met Afrikaanse roots, lid van de groene fractie, zei dat ze dinsdagavond brutaal was aangepakt door de politie toen ze aan het station Brussel-Noord een foto nam van agenten die twee zwarte jongeren 'lastigvielen'. De Brusselse politie heeft dan weer een proces-verbaal wegens smaad opgemaakt omdat het parlementslid de agenten zou beledigd hebben. Het parket van Brussel heeft een gerechtelijk onderzoek geopend.