Ook Nollet herhaalde woensdagochtend dat de nota niet voorbereid werd voor een formule met de ecologisten. 'Niet enkel worden de klimaat- en milieu-uitdagingen naar de achtergrond verdrongen, het institutioneel schema van de twee mannen is ook problematisch', aldus de covoorzitter van Ecolo. 'Het is de wachtkamer voor het confederalisme. Er is sprake van tweekoppige en driekoppige entiteiten voor verschillende materies: justitie, politie, veiligheid, binnenlandse zaken, werk', aldus Nollet op de radio.

'De lijst met grondwetsartikelen die (voor herziening) opengesteld zouden moeten worden was compleet. Het ging om alle artikelen, waaronder 195', dat de herziening van de Grondwet organiseert. 'We zien duidelijk de trechter waarin de N-VA ons wil meenemen', aldus Nollet, die net als Calvo ook kritiek heeft op de ambitie van De Wever en Magnette om een regering van korte duur in te richten.

Ook Nollet herhaalde woensdagochtend dat de nota niet voorbereid werd voor een formule met de ecologisten. 'Niet enkel worden de klimaat- en milieu-uitdagingen naar de achtergrond verdrongen, het institutioneel schema van de twee mannen is ook problematisch', aldus de covoorzitter van Ecolo. 'Het is de wachtkamer voor het confederalisme. Er is sprake van tweekoppige en driekoppige entiteiten voor verschillende materies: justitie, politie, veiligheid, binnenlandse zaken, werk', aldus Nollet op de radio. 'De lijst met grondwetsartikelen die (voor herziening) opengesteld zouden moeten worden was compleet. Het ging om alle artikelen, waaronder 195', dat de herziening van de Grondwet organiseert. 'We zien duidelijk de trechter waarin de N-VA ons wil meenemen', aldus Nollet, die net als Calvo ook kritiek heeft op de ambitie van De Wever en Magnette om een regering van korte duur in te richten.