'Van de dertien ministers in de federale regering zijn er maar drie vrouwen. Ik kan me niet inbeelden dat de volgende regering op vlak van gendergelijkheid zo onevenwichtig zal zijn samenegesteld', aldus De Croo.

Minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking De Croo zit in Washington, voor de lentevergaderingen van het IMF en de Wereldbank. Maar ook de Engelse uitgave van zijn boek 'De Eeuw van de Vrouw' werd deze week in de VS gelanceerd. Daarin bepleit hij meer gendergelijkheid en meer vrouwen in leidinggevende posities. Om dat te bereiken is het gebruik van quota "verdedigbaar", vindt De Croo. Toch bij de overheid. 'Binnen de overheid is het gebruik van quota perfect verdedigbaar. Bij private bedrijven niet'.

De minister van Financiën heeft een wetsvoorstel klaar waardoor alvast binnen de Nationale Bank de top tegen 2020 voor één derde uit vrouwen moet bestaan. In de commissie is het alvast gestemd. In de plenaire zal dat wellicht gebeuren na de paasvakantie. Dan kan de top van de Nationale Bank al tegen 2020 worden vervrouwelijkt. Nu telt die top amper één vrouw, in de Regentenraad.

De Croo wil dat die lijn ook wordt doorgetrokken in de volgende regering en dat er dus een evenwicht komt wat mannen en vrouwen betreft. 'We moeten gaan naar een regering met minstens 6 à 7 vrouwen', aldus De Croo.

Nog over die volgende bewindsploeg zegt De Croo dat zijn partij niet in een regering gaat stappen die de ambitie heeft om terug te draaien wat de huidige heeft gerealiseerd. 'Als je dan hoort wat sp.a en PS zeggen is dat niet zeer hoopgevend', aldus De Croo, verwijzend naar de voorstellen van de socialisten. 'Ze gaan in tegen alle internationale aanbevelingen en beleid'.

'Van de dertien ministers in de federale regering zijn er maar drie vrouwen. Ik kan me niet inbeelden dat de volgende regering op vlak van gendergelijkheid zo onevenwichtig zal zijn samenegesteld', aldus De Croo.Minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking De Croo zit in Washington, voor de lentevergaderingen van het IMF en de Wereldbank. Maar ook de Engelse uitgave van zijn boek 'De Eeuw van de Vrouw' werd deze week in de VS gelanceerd. Daarin bepleit hij meer gendergelijkheid en meer vrouwen in leidinggevende posities. Om dat te bereiken is het gebruik van quota "verdedigbaar", vindt De Croo. Toch bij de overheid. 'Binnen de overheid is het gebruik van quota perfect verdedigbaar. Bij private bedrijven niet'. De minister van Financiën heeft een wetsvoorstel klaar waardoor alvast binnen de Nationale Bank de top tegen 2020 voor één derde uit vrouwen moet bestaan. In de commissie is het alvast gestemd. In de plenaire zal dat wellicht gebeuren na de paasvakantie. Dan kan de top van de Nationale Bank al tegen 2020 worden vervrouwelijkt. Nu telt die top amper één vrouw, in de Regentenraad. De Croo wil dat die lijn ook wordt doorgetrokken in de volgende regering en dat er dus een evenwicht komt wat mannen en vrouwen betreft. 'We moeten gaan naar een regering met minstens 6 à 7 vrouwen', aldus De Croo. Nog over die volgende bewindsploeg zegt De Croo dat zijn partij niet in een regering gaat stappen die de ambitie heeft om terug te draaien wat de huidige heeft gerealiseerd. 'Als je dan hoort wat sp.a en PS zeggen is dat niet zeer hoopgevend', aldus De Croo, verwijzend naar de voorstellen van de socialisten. 'Ze gaan in tegen alle internationale aanbevelingen en beleid'.