Open VLD, de partij van minister van Pensioen Vincent Van Quickenborne, is blij met de pensioenhervorming van de regering. "Die wordt onverkort uitgevoerd. Extra uitzonderingen toestaan zou unfair zijn ten aanzien van de vele werknemers, ambtenaren of zelfstandigen die niet op zo een uitzondering beroep zouden kunnen doen. Als we onze pensioenen willen veilig stellen voor de toekomst, zullen we allemaal een inspanning moeten doen", stelt voorzitter Alexander De Croo.

Hij benadrukt dat de kost van de overgangsmaatregelen moet worden gecompenseerd door extra besparingen en hervormingen.

Alexander De Croo: 'Extra tandje bij is enige manier om pensioen betaalbaar te houden'

Voor de Vlaamse liberalen moet het duidelijk zijn dat iedereen een tandje zal moeten bijsteken en langer zal moeten werken. "Het is de enige manier om onze pensioen betaalbaar te houden en ervoor te zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog een degelijk pensioen zullen hebben", zegt De Croo, die de hervorming diepgaand, fundamenteel, maar ook zeer verteerbaar noemt.

Alexander De Croo: 'Van Quickenborne was begripvol en constructief

De liberale partijvoorzitter beklemtoont dat zijn minister van Pensioenen Van Quickenborne zich begripvol en constructief heeft opgesteld. Er is intens overleg gepleegd met de sociale partners en er zijn overgangsmaatregelen voorgesteld die enkele ongewilde effecten van de hervorming uitvlakken, luidt het.

Open VLD wil extra besparen om overgangsmaatregelen op te vangen

Open VLD wil echter dat de kosten van de overgangsmaatregelen gecompenseerd worden door extra besparingen en hervormingen. "Het is cruciaal dat we het uitgetekende begrotingspad voor de komende jaren strikt volgen. Met onze hoge overheidsschuld moet ons land een sterk signaal blijven geven aan Europa en de financiële markten dat we onze begroting op orde willen brengen", besluit De Croo. (Belga/SD)

Open VLD, de partij van minister van Pensioen Vincent Van Quickenborne, is blij met de pensioenhervorming van de regering. "Die wordt onverkort uitgevoerd. Extra uitzonderingen toestaan zou unfair zijn ten aanzien van de vele werknemers, ambtenaren of zelfstandigen die niet op zo een uitzondering beroep zouden kunnen doen. Als we onze pensioenen willen veilig stellen voor de toekomst, zullen we allemaal een inspanning moeten doen", stelt voorzitter Alexander De Croo. Hij benadrukt dat de kost van de overgangsmaatregelen moet worden gecompenseerd door extra besparingen en hervormingen.Alexander De Croo: 'Extra tandje bij is enige manier om pensioen betaalbaar te houden'Voor de Vlaamse liberalen moet het duidelijk zijn dat iedereen een tandje zal moeten bijsteken en langer zal moeten werken. "Het is de enige manier om onze pensioen betaalbaar te houden en ervoor te zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen nog een degelijk pensioen zullen hebben", zegt De Croo, die de hervorming diepgaand, fundamenteel, maar ook zeer verteerbaar noemt.Alexander De Croo: 'Van Quickenborne was begripvol en constructiefDe liberale partijvoorzitter beklemtoont dat zijn minister van Pensioenen Van Quickenborne zich begripvol en constructief heeft opgesteld. Er is intens overleg gepleegd met de sociale partners en er zijn overgangsmaatregelen voorgesteld die enkele ongewilde effecten van de hervorming uitvlakken, luidt het.Open VLD wil extra besparen om overgangsmaatregelen op te vangenOpen VLD wil echter dat de kosten van de overgangsmaatregelen gecompenseerd worden door extra besparingen en hervormingen. "Het is cruciaal dat we het uitgetekende begrotingspad voor de komende jaren strikt volgen. Met onze hoge overheidsschuld moet ons land een sterk signaal blijven geven aan Europa en de financiële markten dat we onze begroting op orde willen brengen", besluit De Croo. (Belga/SD)