Ons land sloot in 2013 ook al een samenwerkingsprogramma voor een periode van vier jaar met Benin. Dat omvatte in totaal ongeveer 50 miljoen euro, en focuste op landbouw een gezondheid.

Vorig jaar ondertekende minister De Croo een nieuwe gedelegeerde samenwerking rond seksuele en reproductieve rechten, met Unicef en UNFPA , het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Donderdag ondertekent de minister een nieuw akkoord met Benin, waarin ook een luik rond seksuele en reproductieve rechten en gezondheid is opgenomen.

Vanaf vrijdag, op de vooravond van de Wereldaidsdag, is de minister in Zuid-Afrika. In Kaapstad en Johannesburg zal hij projecten van Verenigde Naties bezoeken die zich inzetten voor de strijd tegen ziekten als aids en voor de empowerment van meisjes en vrouwen. Landen in het zuiden van Afrika kennen het hoogste aantal hiv-besmettingen. In Zuid-Afrika zijn 7,1 miljoen mensen besmet, of 18,9 procent van de bevolking.

Zondag tot slot neemt De Croo deel aan het internationale benefietconcert Global Citizen Mandela 100 in Johannesburg. Dat wordt georganiseerd naar aanleiding van de honderdste verjaardag van Nelson Mandela.

Internationale sterren als Beyoncé, Jay-Z, Chris Martin, Ed Sheeran, Usher en Pharrell Williams treden er op, en tussendoor formuleren landen, bedrijven en ngo's concrete engagementen om tegen 2030 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te realiseren. Het concert is tevens de finale van de #SheIsEqual-campagne die De Croo in juni samen met Global Citizen op gang trok.

Ons land sloot in 2013 ook al een samenwerkingsprogramma voor een periode van vier jaar met Benin. Dat omvatte in totaal ongeveer 50 miljoen euro, en focuste op landbouw een gezondheid. Vorig jaar ondertekende minister De Croo een nieuwe gedelegeerde samenwerking rond seksuele en reproductieve rechten, met Unicef en UNFPA , het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties. Donderdag ondertekent de minister een nieuw akkoord met Benin, waarin ook een luik rond seksuele en reproductieve rechten en gezondheid is opgenomen. Vanaf vrijdag, op de vooravond van de Wereldaidsdag, is de minister in Zuid-Afrika. In Kaapstad en Johannesburg zal hij projecten van Verenigde Naties bezoeken die zich inzetten voor de strijd tegen ziekten als aids en voor de empowerment van meisjes en vrouwen. Landen in het zuiden van Afrika kennen het hoogste aantal hiv-besmettingen. In Zuid-Afrika zijn 7,1 miljoen mensen besmet, of 18,9 procent van de bevolking. Zondag tot slot neemt De Croo deel aan het internationale benefietconcert Global Citizen Mandela 100 in Johannesburg. Dat wordt georganiseerd naar aanleiding van de honderdste verjaardag van Nelson Mandela. Internationale sterren als Beyoncé, Jay-Z, Chris Martin, Ed Sheeran, Usher en Pharrell Williams treden er op, en tussendoor formuleren landen, bedrijven en ngo's concrete engagementen om tegen 2030 de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te realiseren. Het concert is tevens de finale van de #SheIsEqual-campagne die De Croo in juni samen met Global Citizen op gang trok.