Dat meldt de partij nu officieel nadat Bastiaens eerder al als de te verwachten vervanger naar voor was geschoven.

Philip Heylen stapt in november over naar de privésector - hij neemt een functie op bij de holding Ackermans & van Haaren - maar blijft wel gemeenteraadslid.

Caroline Bastiaens is momenteel al fractieleider voor CD&V in de gemeenteraad. Ze neemt alle bevoegdheden van Heylen over: cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten.

De 40-jarige Bastiaens was eerder kabinetschef voor havenschepen Marc Van Peel en is sinds 2012 Vlaams parlementslid. In 2013 werd ze fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad.

Bastiaens zal op 21 november de eed afleggen. "Ik start met veel ambitie en frisse zin", zegt Bastiaens in een eerste reactie. "Als je gevraagd wordt voor het schoonste ambt in Antwerpen - schepen te worden in deze stad - dan zeg je niet 'neen'. Ik zal me de volgende weken - samen met Philip - voorbereiden op mijn nieuwe ambt."

(Belga/RR)

Dat meldt de partij nu officieel nadat Bastiaens eerder al als de te verwachten vervanger naar voor was geschoven. Philip Heylen stapt in november over naar de privésector - hij neemt een functie op bij de holding Ackermans & van Haaren - maar blijft wel gemeenteraadslid. Caroline Bastiaens is momenteel al fractieleider voor CD&V in de gemeenteraad. Ze neemt alle bevoegdheden van Heylen over: cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten.De 40-jarige Bastiaens was eerder kabinetschef voor havenschepen Marc Van Peel en is sinds 2012 Vlaams parlementslid. In 2013 werd ze fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Bastiaens zal op 21 november de eed afleggen. "Ik start met veel ambitie en frisse zin", zegt Bastiaens in een eerste reactie. "Als je gevraagd wordt voor het schoonste ambt in Antwerpen - schepen te worden in deze stad - dan zeg je niet 'neen'. Ik zal me de volgende weken - samen met Philip - voorbereiden op mijn nieuwe ambt."(Belga/RR)