Dat heeft ze in een verklaring aan Belga laten weten.

In die verklaring zegt Carina Van Cauter dat ze zich uit liefde voor Oost-Vlaanderen kandidaat had gesteld voor de post van Oost-Vlaams gouverneur. Ze zag in haar kandidatuur naar eigen zeggen een kans om het aantal vrouwelijke provinciegouverneurs te verdubbelen. Nu is er maar één vrouwelijke gouverneur, namelijk Antwerps gouverneur Cathy Berx.

Maar de Open Vld-politica is ontgoocheld over het verloop van de procedure. 'Er waren duidelijke spelregels afgesproken, maar die zijn blijkbaar onderweg plots veranderd. Daarenboven meende men mij ook nog eens persoonlijk in diskrediet te moeten brengen', klinkt het. 'Dit is niet mijn aanpak. Daarom heb ik, met pijn in het hart, beslist om mijn kandidatuur als gouverneur voor Oost-Vlaanderen terug te trekken', aldus Van Cauter.

De Open Vld-politica zegt verder dat ze maar 'één wens' heeft en dat is dat Oost-Vlaanderen 'een gouverneur krijgt die deze rol met even veel passie en liefde invult als ik dat had willen doen. Oost-Vlaanderen verdient dat.' Van Cauter wil verder geen verklaringen afleggen over haar beslissing.

Door de beslissing van Van Cauter komt er mogelijk een oplossing voor de opvolging van Jan Briers en lijkt de weg vrij voor de aanstelling van Wim Leerman, de directeur van de stad Aalst, de man die was voorgedragen door minister Liesbeth Homans.

Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten begrijpt naar eigen zeggen de beslissing van haar partijgenote Carina Van Cauter om zich niet langer kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen. 'Het is bijzonder jammer voor haar. En voor Oost-Vlaanderen', schrijft ze op Twitter.

Het was Rutten die dinsdagochtend de kat de bel aanbond. Ze hekelde tijdens een radio-interview het 'gebrek aan professionalisme' waarmee het dossier van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur wordt behandeld en bleef vasthouden aan Van Cauter. Als de Open Vld-politica het op het einde van de rit niet zou halen, 'dan is er geen gouverneur', zei Rutten zelfs.

Dat heeft ze in een verklaring aan Belga laten weten. In die verklaring zegt Carina Van Cauter dat ze zich uit liefde voor Oost-Vlaanderen kandidaat had gesteld voor de post van Oost-Vlaams gouverneur. Ze zag in haar kandidatuur naar eigen zeggen een kans om het aantal vrouwelijke provinciegouverneurs te verdubbelen. Nu is er maar één vrouwelijke gouverneur, namelijk Antwerps gouverneur Cathy Berx.Maar de Open Vld-politica is ontgoocheld over het verloop van de procedure. 'Er waren duidelijke spelregels afgesproken, maar die zijn blijkbaar onderweg plots veranderd. Daarenboven meende men mij ook nog eens persoonlijk in diskrediet te moeten brengen', klinkt het. 'Dit is niet mijn aanpak. Daarom heb ik, met pijn in het hart, beslist om mijn kandidatuur als gouverneur voor Oost-Vlaanderen terug te trekken', aldus Van Cauter. De Open Vld-politica zegt verder dat ze maar 'één wens' heeft en dat is dat Oost-Vlaanderen 'een gouverneur krijgt die deze rol met even veel passie en liefde invult als ik dat had willen doen. Oost-Vlaanderen verdient dat.' Van Cauter wil verder geen verklaringen afleggen over haar beslissing. Door de beslissing van Van Cauter komt er mogelijk een oplossing voor de opvolging van Jan Briers en lijkt de weg vrij voor de aanstelling van Wim Leerman, de directeur van de stad Aalst, de man die was voorgedragen door minister Liesbeth Homans.Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten begrijpt naar eigen zeggen de beslissing van haar partijgenote Carina Van Cauter om zich niet langer kandidaat te stellen voor het gouverneurschap van Oost-Vlaanderen. 'Het is bijzonder jammer voor haar. En voor Oost-Vlaanderen', schrijft ze op Twitter.Het was Rutten die dinsdagochtend de kat de bel aanbond. Ze hekelde tijdens een radio-interview het 'gebrek aan professionalisme' waarmee het dossier van de Oost-Vlaamse provinciegouverneur wordt behandeld en bleef vasthouden aan Van Cauter. Als de Open Vld-politica het op het einde van de rit niet zou halen, 'dan is er geen gouverneur', zei Rutten zelfs.