De NMBS heeft een dossier ingediend om toestemming te krijgen voor het installeren van bewakingscamera's in de nieuwe Desiro-treinstellen. De camera's moeten mee het geweld tegen het treinpersoneel indammen, zo schrijven de kranten van Sud Presse.
De beelden zouden niet in real time doorgestuurd worden naar een dispatching, maar aan boord opgenomen worden.

Opstoot van fysiek geweld

Afgelopen weekend waren er opnieuw gevallen van fysieke agressie tegen treinbegeleiders. Zondagochtend werden drie treinbegeleiders het slachtoffer van fysieke agressie, vermoedelijk naar aanleiding van discussies over vervoersbewijzen.

De incidenten vonden plaats op verbindingen tussen Antwerpen en andere steden. De daders zijn inmiddels opgepakt.

Analyse
"In eerste instantie zullen we enkel de Desiro-stellen uitrusten met camera's. Vervolgens volgt een analyse op technisch en financieel vlak alsook op efficiëntie, met het zicht op het uitrusten van andere types treinstellen", zegt woordvoerster Claire Gilissen.

De Desiro-stellen hadden initieel in de lente van 2011 hun opwachting moeten maken op het Belgische spoor, maar worden momenteel nog gehomologeerd. De NMBS hoopt dit dossier in juni af te ronden. (Belga/TE)

De NMBS heeft een dossier ingediend om toestemming te krijgen voor het installeren van bewakingscamera's in de nieuwe Desiro-treinstellen. De camera's moeten mee het geweld tegen het treinpersoneel indammen, zo schrijven de kranten van Sud Presse. De beelden zouden niet in real time doorgestuurd worden naar een dispatching, maar aan boord opgenomen worden. Opstoot van fysiek geweld Afgelopen weekend waren er opnieuw gevallen van fysieke agressie tegen treinbegeleiders. Zondagochtend werden drie treinbegeleiders het slachtoffer van fysieke agressie, vermoedelijk naar aanleiding van discussies over vervoersbewijzen. De incidenten vonden plaats op verbindingen tussen Antwerpen en andere steden. De daders zijn inmiddels opgepakt. Analyse "In eerste instantie zullen we enkel de Desiro-stellen uitrusten met camera's. Vervolgens volgt een analyse op technisch en financieel vlak alsook op efficiëntie, met het zicht op het uitrusten van andere types treinstellen", zegt woordvoerster Claire Gilissen. De Desiro-stellen hadden initieel in de lente van 2011 hun opwachting moeten maken op het Belgische spoor, maar worden momenteel nog gehomologeerd. De NMBS hoopt dit dossier in juni af te ronden. (Belga/TE)