Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. De regering-Di Rupo I maakte recent een strijdpunt van de strijd tegen toplonen. Onder meer minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hamerde erop dat een totale vergoeding van 650.000 euro moest volstaan voor het aantrekken van een CEO bij beursgenoteerde overheidsbedrijven als Belgacom en Bpost. De regering meldde op 8 januari in de Kamer dat Dominique Leroy bereid was CEO van Belgacom te worden voor een totale vergoeding van 650.000 euro.

Volgens insiders onderhandelde Leroy toch een loonpakket dat een stuk verder gaat dan de regeling die de regering bekendmaakte. In haar groepsverzekering wordt jaarlijks beduidend meer gestort dan wat de totale loonkosten van een gewone bediende zijn. Leroy kan ook rekenen op een apart budget voor een auto. Voorts is er een hospitalisatieverzekering naast enkele andere voordelen eigen aan Belgacom.

Boven op deze extralegale voordelen krijgt Leroy ook nog eens een bonus als ze beter presteert dan verwacht. De verschillende voordelen samen betekenen dat Leroy aanspraak kan maken op een totale vergoeding die verder gaat dan 650.000 euro. Sommige insiders zeggen dat de totale vergoeding kan oplopen tot 800.000 euro en meer.

'Niets verkeerds aan'

Leroy zelf bevestigde aan De Standaard dat ze inderdaad extra's heeft boven op de 650.000 euro. "Maar het zijn allemaal extra's die ik voordien bij Belgacom al had, en waarvan afgesproken was dat ik die zou kunnen behouden."

Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, zei dinsdag dat hij de omvang van de storting in de groepsverzekering niet kent. De Clerck verdedigt het loonpakket: "We zijn binnen het kader gebleven. Er is niets verkeerds aan." (Belga/TV)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. De regering-Di Rupo I maakte recent een strijdpunt van de strijd tegen toplonen. Onder meer minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) hamerde erop dat een totale vergoeding van 650.000 euro moest volstaan voor het aantrekken van een CEO bij beursgenoteerde overheidsbedrijven als Belgacom en Bpost. De regering meldde op 8 januari in de Kamer dat Dominique Leroy bereid was CEO van Belgacom te worden voor een totale vergoeding van 650.000 euro.Volgens insiders onderhandelde Leroy toch een loonpakket dat een stuk verder gaat dan de regeling die de regering bekendmaakte. In haar groepsverzekering wordt jaarlijks beduidend meer gestort dan wat de totale loonkosten van een gewone bediende zijn. Leroy kan ook rekenen op een apart budget voor een auto. Voorts is er een hospitalisatieverzekering naast enkele andere voordelen eigen aan Belgacom.Boven op deze extralegale voordelen krijgt Leroy ook nog eens een bonus als ze beter presteert dan verwacht. De verschillende voordelen samen betekenen dat Leroy aanspraak kan maken op een totale vergoeding die verder gaat dan 650.000 euro. Sommige insiders zeggen dat de totale vergoeding kan oplopen tot 800.000 euro en meer.Leroy zelf bevestigde aan De Standaard dat ze inderdaad extra's heeft boven op de 650.000 euro. "Maar het zijn allemaal extra's die ik voordien bij Belgacom al had, en waarvan afgesproken was dat ik die zou kunnen behouden."Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, zei dinsdag dat hij de omvang van de storting in de groepsverzekering niet kent. De Clerck verdedigt het loonpakket: "We zijn binnen het kader gebleven. Er is niets verkeerds aan." (Belga/TV)