'Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden', aldus Somers woensdag in De Ochtend op Radio 1.

Volgens de minister wordt overlegd met zijn federale collega van Justitie, de Staatsveiligheid en de nieuwe screenings- en inspectiedienst over hoe moet worden opgetreden.

Somers zou dat het liefst doen op basis van het nieuwe Erkenningsdecreet, dat binnenkort groen licht krijgt in het Vlaams parlement. Als dat niet kan, moet het gebeuren op basis van de bestaande regels.

In de Kamer roept Koen Metsu (N-VA) minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op actie te ondernemen. 'Deze informatie bevestigt waar ik reeds voor waarschuwde. Er is iets ernstigs aan de hand bij de Moslimexecutieve.' Hij legde eerder al een voorstel van resolutie op tafel om een grondige en doortastende audit uit te voeren naar het orgaan.

Reactie Zuhal Demir (N-VA):

Het Executief van de Moslims van België zijn 'stuk voor stuk instrumenten van de thuislanden'. Zo reageert Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) op het rapport.

Het duidingsprogramma 'Pano' (Eén) verspreidde dinsdag nieuws over een rapport van de Staatsveiligheid. Daaruit zou blijken dat de moskee in Heusden-Zolder een 'belangrijke rol' zou spelen bij het verspreiden van extremistische ideeën in Limburg. Die moskee wordt geleid door Mehmet Üstün, die de beschuldigingen aan zijn adres met klem heeft ontkend.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) waarschuwt daar al jaren voor, klinkt het. 'Wanneer Erdogan de macht greep, kon hij hier op de meeste stemmen rekenen. Veel meer dan in Turkije', zegt Demir. 'Het Executief van de Moslims van België... Stuk voor stuk zijn het instrumenten van de thuislanden. Tijd voor paal en perk.'

'Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden', aldus Somers woensdag in De Ochtend op Radio 1.Volgens de minister wordt overlegd met zijn federale collega van Justitie, de Staatsveiligheid en de nieuwe screenings- en inspectiedienst over hoe moet worden opgetreden. Somers zou dat het liefst doen op basis van het nieuwe Erkenningsdecreet, dat binnenkort groen licht krijgt in het Vlaams parlement. Als dat niet kan, moet het gebeuren op basis van de bestaande regels. In de Kamer roept Koen Metsu (N-VA) minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op actie te ondernemen. 'Deze informatie bevestigt waar ik reeds voor waarschuwde. Er is iets ernstigs aan de hand bij de Moslimexecutieve.' Hij legde eerder al een voorstel van resolutie op tafel om een grondige en doortastende audit uit te voeren naar het orgaan.Reactie Zuhal Demir (N-VA):Het Executief van de Moslims van België zijn 'stuk voor stuk instrumenten van de thuislanden'. Zo reageert Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) op het rapport.Het duidingsprogramma 'Pano' (Eén) verspreidde dinsdag nieuws over een rapport van de Staatsveiligheid. Daaruit zou blijken dat de moskee in Heusden-Zolder een 'belangrijke rol' zou spelen bij het verspreiden van extremistische ideeën in Limburg. Die moskee wordt geleid door Mehmet Üstün, die de beschuldigingen aan zijn adres met klem heeft ontkend. Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) waarschuwt daar al jaren voor, klinkt het. 'Wanneer Erdogan de macht greep, kon hij hier op de meeste stemmen rekenen. Veel meer dan in Turkije', zegt Demir. 'Het Executief van de Moslims van België... Stuk voor stuk zijn het instrumenten van de thuislanden. Tijd voor paal en perk.'