De N-VA-voorzitter haalde in 'De zevende dag' op Eén uit naar de MR. Zowel partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez als minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet drongen aan op versoepelingen door het Overlegcomité tijdens de feestdagen.

De Wever wees erop dat de curves van de coronapandemie niet zo denderend zijn. 'We hebben dat vorige week al gezien in Antwerpen', voegt hij eraan toe. Hij wijst erop dat op Kerstmis de mensen heel het land doorkruisen en de generaties en bubbels zich mengen. Als burgemeester oproepen om wat in de wet staat niét na te leven, kan niet voor de N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen. De burgemeester van Hamoir is volgens hem 'het spoor bijster'.

Brutaler tegen politie

De Wever moest ook aankondigen dat er afgelopen nacht een record van negen lockdownfeestjes werden stilgelegd. Hij stelde ook vast dat de mensen brutaler worden, de politie niet binnen willen laten en hen uitschelden. De burgemeester weerlegde ook de bewering van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden dat de politie niet zomaar een woning binnen kan. 'Dat kan wel op basis van de wet op de openbare gezondheid. En dat doen we ook in Antwerpen.'

'Hou u aan de regels, hou vol, anders moet het bestuur optreden en dat doe ik niet graag', riep hij de Antwerpenaren op. Volgens Bart De Wever vinden de lockdownfeestjes in alle wijken plaats, zowel in de chique als in de volkswijken. 'De boetes zullen fameus zijn', waarschuwde hij nog. 'We hebben afspraken met het parket, en er zal opgetreden worden'.

De N-VA-voorzitter haalde in 'De zevende dag' op Eén uit naar de MR. Zowel partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez als minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet drongen aan op versoepelingen door het Overlegcomité tijdens de feestdagen.De Wever wees erop dat de curves van de coronapandemie niet zo denderend zijn. 'We hebben dat vorige week al gezien in Antwerpen', voegt hij eraan toe. Hij wijst erop dat op Kerstmis de mensen heel het land doorkruisen en de generaties en bubbels zich mengen. Als burgemeester oproepen om wat in de wet staat niét na te leven, kan niet voor de N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen. De burgemeester van Hamoir is volgens hem 'het spoor bijster'.De Wever moest ook aankondigen dat er afgelopen nacht een record van negen lockdownfeestjes werden stilgelegd. Hij stelde ook vast dat de mensen brutaler worden, de politie niet binnen willen laten en hen uitschelden. De burgemeester weerlegde ook de bewering van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden dat de politie niet zomaar een woning binnen kan. 'Dat kan wel op basis van de wet op de openbare gezondheid. En dat doen we ook in Antwerpen.''Hou u aan de regels, hou vol, anders moet het bestuur optreden en dat doe ik niet graag', riep hij de Antwerpenaren op. Volgens Bart De Wever vinden de lockdownfeestjes in alle wijken plaats, zowel in de chique als in de volkswijken. 'De boetes zullen fameus zijn', waarschuwde hij nog. 'We hebben afspraken met het parket, en er zal opgetreden worden'.