Bagageafhandelaars gaan weer aan de slag

23/08/17 om 07:37 - Bijgewerkt om 10:01

Bron: Belga

Er wordt weer gewerkt bij bagageafhandelaar Swissport. Dat bevestigen Brussels Airport en de vakbonden woensdagochtend.

Bagageafhandelaars gaan weer aan de slag

Swissport © Belga

Omdat er nog een serieuze achterstand moet worden weggewerkt, moeten reizigers rekening blijven houden met vertragingen en mogelijk nog geannuleerde vluchten.

De luchthaven blijft voorlopig bij het advies om enkel met handbagage te reizen. Daarbij moet wel rekening gehouden worden met de beperkingen voor vloeistoffen, waarschuwt Brussels Airport.

Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport op Zaventem, bevestigt dat advies. 'Reizigers moeten rekening houden met de impact van de staking en de opgelopen achterstand', zegt woordvoerster Kim Daenen. 'We kampen nu met vertragingen van een halfuur tot een uur. Mogelijk zullen we nog vluchten moeten annuleren.' Reizigers kunnen best de website van de maatschappij in de gaten houden.

'We hebben de mensen kunnen overtuigen om het werk te hervatten', zegt Kurt Callaerts van vakbond ACV Transcom. 'Het is een heel verhitte discussie geweest. We hopen dat de directie van Swissport de afspraken zeer strikt zal naleven. In het het verleden heeft de directie niet altijd even goed de sectorale cao's gevolgd.'

Onze partners