Het was min of meer te verwachten dat de zitting van de gemeenteraad in Linkebeek niet zonder slag of stoot zou passeren. Aan het begin van de zitting was er luid applaus voor Damien Thièry, die afgelopen weekend de wacht werd aangezegd door minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).

Jan De Meulemeester, journalist voor VTM Nieuws, zette deze beelden op Twitter:

Eerder op de dag had Homans Eric De Bruycker benoemd als burgemeester van de faciliteitengemeente. De Bruycker maakt deel uit van de Nederlandstalige oppositie. Daardoor ligt het thema in de faciliteitengemeente Linkebeek extra gevoelig.

Thièry bedankte de aanwezigen voor de steun in het Nederlands en het Frans.

De Bruycker kreeg boegeroep te horen.

Volgens De Meulemeester ging het er stevig aan toe.

Na twintig minuten verlieten de Franstalige raadsleden de zaal, en waren er niet genoeg aanwezigen om de zitting verder te zetten.

Liesbeth Homans was niet opgezet met de gang van zaken in Linkebeek.

Eerder op de dag had MR-voorzitter Olivier Chastel al laten verstaan dat hij volledig achter Thièry staat als, die als 'niet-benoemde burgemeester' al sinds 2007 juridisch strijd voert met de Vlaamse regering.

(JH)

Het was min of meer te verwachten dat de zitting van de gemeenteraad in Linkebeek niet zonder slag of stoot zou passeren. Aan het begin van de zitting was er luid applaus voor Damien Thièry, die afgelopen weekend de wacht werd aangezegd door minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA).Jan De Meulemeester, journalist voor VTM Nieuws, zette deze beelden op Twitter:Eerder op de dag had Homans Eric De Bruycker benoemd als burgemeester van de faciliteitengemeente. De Bruycker maakt deel uit van de Nederlandstalige oppositie. Daardoor ligt het thema in de faciliteitengemeente Linkebeek extra gevoelig.Thièry bedankte de aanwezigen voor de steun in het Nederlands en het Frans. De Bruycker kreeg boegeroep te horen.Volgens De Meulemeester ging het er stevig aan toe.Na twintig minuten verlieten de Franstalige raadsleden de zaal, en waren er niet genoeg aanwezigen om de zitting verder te zetten. Liesbeth Homans was niet opgezet met de gang van zaken in Linkebeek.Eerder op de dag had MR-voorzitter Olivier Chastel al laten verstaan dat hij volledig achter Thièry staat als, die als 'niet-benoemde burgemeester' al sinds 2007 juridisch strijd voert met de Vlaamse regering.(JH)