Olivier Chastel staat volledig achter Thiéry, die als 'niet-benoemde burgemeester' al sinds 2007 juridisch strijd voert met de Vlaamse regering. Minister Homans probeerde de situatie te forceren door eerst de Franstalige schepen Yves Ghequière tot burgemeester te benoemen en vervolgens het Nederlandstalige oppositielid Eric De Bruycker.

"Onaanvaardbaar", oordeelt de MR, die federaal in de regering zit met de N-VA van Homans. De Franstalige partij zoekt naar een uitweg uit de huidige impasse die Thiéry "in zijn rechten herstelt", en dit "in het belang van de Linkebeekse bevolking, die zich massaal achter hem en zijn ploeg schaarde in 2012 en die niet aanvaardt dat de democratische keuze die ze maakte op dergelijke wijze genegeerd wordt door minister Liesbeth Homans".

De MR en Thiéry willen verzet aantekenen tegen de beslissing van Homans, maar zijn er nog niet uit hoe. "Het is belangrijk dat de gemeente correct bestuurd wordt", luidt het. Het gebrek aan ervaring, stemmen en steun binnen het college en de gemeenteraad voor De Bruycker brengt dat echter in gevaar, waarschuwen de liberalen. Zij zijn in elk geval niet van plan zich "over te geven".

Eerder op de dag had de Sophie Wilmès, de federale minister van Pensioenen voor de MR, nog aangegeven dat het niet de bedoeling was dat de zaak van Linkebeek op het federale niveau zou worden getild. Zij benadrukte dat dit een zaak was tussen het Vlaamse niveau en de gemeente zelf, en dat de N-VA-ministers en MR-ministers goed samenwerken in de regering van premier Charles Michel.

Minister van Engergie Marie-Christine Marghem (MR) zei dat ze nog geloofde in een 'creatieve oplossing'.

(Belga/JH)

Olivier Chastel staat volledig achter Thiéry, die als 'niet-benoemde burgemeester' al sinds 2007 juridisch strijd voert met de Vlaamse regering. Minister Homans probeerde de situatie te forceren door eerst de Franstalige schepen Yves Ghequière tot burgemeester te benoemen en vervolgens het Nederlandstalige oppositielid Eric De Bruycker. "Onaanvaardbaar", oordeelt de MR, die federaal in de regering zit met de N-VA van Homans. De Franstalige partij zoekt naar een uitweg uit de huidige impasse die Thiéry "in zijn rechten herstelt", en dit "in het belang van de Linkebeekse bevolking, die zich massaal achter hem en zijn ploeg schaarde in 2012 en die niet aanvaardt dat de democratische keuze die ze maakte op dergelijke wijze genegeerd wordt door minister Liesbeth Homans". De MR en Thiéry willen verzet aantekenen tegen de beslissing van Homans, maar zijn er nog niet uit hoe. "Het is belangrijk dat de gemeente correct bestuurd wordt", luidt het. Het gebrek aan ervaring, stemmen en steun binnen het college en de gemeenteraad voor De Bruycker brengt dat echter in gevaar, waarschuwen de liberalen. Zij zijn in elk geval niet van plan zich "over te geven". Eerder op de dag had de Sophie Wilmès, de federale minister van Pensioenen voor de MR, nog aangegeven dat het niet de bedoeling was dat de zaak van Linkebeek op het federale niveau zou worden getild. Zij benadrukte dat dit een zaak was tussen het Vlaamse niveau en de gemeente zelf, en dat de N-VA-ministers en MR-ministers goed samenwerken in de regering van premier Charles Michel.Minister van Engergie Marie-Christine Marghem (MR) zei dat ze nog geloofde in een 'creatieve oplossing'.(Belga/JH)