Mieke Van Den Broeck in Terzake, VRT
Mieke Van Den Broeck in Terzake © VRT

De advocaten van het Syrisch gezin dat een humanitair visum probeert te krijgen in ons land, zeggen voorlopig niet te reageren op het nieuws dat het kabinet-Francken definitief geen visum moet afleveren. 'Om de eenvoudige reden dat wij het arrest nog niet gekregen hebben,' zegt advocate Mieke Van den Broeck. 'Staatssecretaris Theo Francken heeft dat blijkbaar gekregen via zijn contacten bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen - wij zijn maar gewone advocaten, en wij krijgen dat arrest dus via de normale weg. Hopelijk gebeurt dat dus vandaag.'

De Morgen en Het Laatste Nieuws schrijven vandaag dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dan toch geen visum moet afleveren aan het Syrisch gezin. Volgens de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV), die in eerste instantie het kabinet-Francken oplegde een visum af te leveren, maakten de advocaten van het gezin een procedurefout. Francken zelf leidt daaruit af dat ook de dwangsommen vervallen, al moet dat nog door een rechter beslist worden.

De advocaten van het Syrisch gezin dat een humanitair visum probeert te krijgen in ons land, zeggen voorlopig niet te reageren op het nieuws dat het kabinet-Francken definitief geen visum moet afleveren. 'Om de eenvoudige reden dat wij het arrest nog niet gekregen hebben,' zegt advocate Mieke Van den Broeck. 'Staatssecretaris Theo Francken heeft dat blijkbaar gekregen via zijn contacten bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen - wij zijn maar gewone advocaten, en wij krijgen dat arrest dus via de normale weg. Hopelijk gebeurt dat dus vandaag.'De Morgen en Het Laatste Nieuws schrijven vandaag dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dan toch geen visum moet afleveren aan het Syrisch gezin. Volgens de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RVV), die in eerste instantie het kabinet-Francken oplegde een visum af te leveren, maakten de advocaten van het gezin een procedurefout. Francken zelf leidt daaruit af dat ook de dwangsommen vervallen, al moet dat nog door een rechter beslist worden.