In Gent zijn de voorbije dagen al 57 GAS-boetes uitgeschreven voor de uitbaters van horecazaken die het WK voetbal vertonen, maar zich niet hadden aangemeld bij de stad Gent. "We doen een oproep aan alle Gentse uitbaters om zich nog aan te melden. Het is niet de bedoeling om een heksenjacht te openen, maar de veiligheid moet centraal staan", zegt Manuel Gonzalez, woordvoerder van de Gentse lokale politie.

Gent heeft een politiereglement en meldingsformulier opgemaakt voor alle activiteiten in openlucht en op privédomein naar aanleiding van het WK voetbal. Voor activiteiten op het openbaar domein is er een vergunningsplicht en voor indooractiviteiten en evenementen op privaat domein is er een meldingsplicht.

Horecazaken die publiek toegankelijk zijn en het voetbal op televisie of op een groot scherm vertonen, moeten zich aanmelden.

'Veiligheid moet centraal staan'

"Momenteel hebben we al 117 locaties die zich gemeld hebben, maar niet iedereen heeft dat al gedaan. We hebben al 57 GAS-boetes uitgeschreven voor inbreuken door horecazaken. We doen een oproep aan alle Gentse uitbaters om zich nog aan te melden via de website van de stad Gent. Het is niet de bedoeling om een heksenjacht te openen, maar de veiligheid moet centraal staan. Op basis van de aanmeldingen kunnen wij onze risico-analyse maken en personeelsleden uitsturen. Er zal in elk geval verder gecontroleerd worden", zegt politiewoordvoerder Gonzalez. (Belga/SD)

Gent heeft een politiereglement en meldingsformulier opgemaakt voor alle activiteiten in openlucht en op privédomein naar aanleiding van het WK voetbal. Voor activiteiten op het openbaar domein is er een vergunningsplicht en voor indooractiviteiten en evenementen op privaat domein is er een meldingsplicht. Horecazaken die publiek toegankelijk zijn en het voetbal op televisie of op een groot scherm vertonen, moeten zich aanmelden. "Momenteel hebben we al 117 locaties die zich gemeld hebben, maar niet iedereen heeft dat al gedaan. We hebben al 57 GAS-boetes uitgeschreven voor inbreuken door horecazaken. We doen een oproep aan alle Gentse uitbaters om zich nog aan te melden via de website van de stad Gent. Het is niet de bedoeling om een heksenjacht te openen, maar de veiligheid moet centraal staan. Op basis van de aanmeldingen kunnen wij onze risico-analyse maken en personeelsleden uitsturen. Er zal in elk geval verder gecontroleerd worden", zegt politiewoordvoerder Gonzalez. (Belga/SD)