Autopsie: Vrouw van parlementslid Wesphael werd vermoord

© Belga

De vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael is wel degelijk vermoord. Dat blijkt uit de autopsie.

Volgens Bernard Wesphael, onafhankelijk Waals parlementslid, kwam zijn vrouw om het leven door zelfmoord. Maar uit een autopsie blijkt dat zijn vrouw, Véronique Pirotton, wel degelijk is vermoord. Dat meldt de VRT.

Wesphael en Pirotton verbleven vorige week in een hotel in Oostende. Naar verluidt stond Wesphael plots in paniek aan de hotelreceptie en zei hij dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden de vrouw tevergeefs te reanimeren.

Wesphael zei aan de speurders dat hij toen hij wakker werd het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer. De speurders twijfelden aan dat verhaal. De autopsie geeft de speurders nu gelijk, het gaat om een gewelddadig overlijden. Wesphael blijft aangehouden.

Depressief

Tegenover zijn advocaat Steven Henderickx heeft Wesphael met klem ontkend iets met het overlijden van zijn vrouw te maken te hebben. “Hij ontkent in alle talen”, zei Henderickx voor het resultaat van de autopsie bekend was. De echtgenote zou al een tijdje depressief zijn.

De overleden Pirotton (42) was een bekende bij de Luikse media. Ze werkte onder meer voor de lokale televisie RTC Télé-Liège en voor de RTBF.

Wesphael was begin de jaren tachtig een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recentelijk liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen.

Volgende week verschijnt Wesphael voor de raadskamer. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content