In de blog 'donkere onweerswolken boven Volvo Gent' van dinsdag 2 september verwijs ik naar uitspraken van Geert Bruyneel, ex-baas van Volvo Gent en nu Supplier Quality en Logistiek Volvo Cars in De Tijd van afgelopen zaterdag. Sommige van die uitspraken zijn volgens Volvo Gent-woordvoerder Mark De Mey uit hun context gerukt of zijn nooit gedaan. Hij verwijst naar de zinsnede ... 'Als de wereldwijde verkoop straks tegenvalt, zal Gent de duimen moeten leggen.' Volgens de Volvo-woordvoerder is dit nooit gezegd.

De productieplanning voor de komende jaren, pakweg tot 2020, toont volumes voor Gent op hetzelfde niveau als de laatste jaren, met de natuurlijke ups en dows die de autosector kenmerken.

Over het al dan niet toekennen van het nieuwe SPA-platform aan de Gentse fabriek deelt hij mee 'dat een beslissing hierover in 2015-2016 valt en dat de directie in Gent optimistisch is gestemd in de toekomst ook de modellen van het grote SPA-platform te kunnen bouwen. Wij zien geen donkere wolken, integendeel, anders zouden we geen 750 mensen op onze payroll nemen door de insourcingsactiviteiten.'

Hij wijst er nog op dat de woorden van Geert Bruyneel niet bedoeld waren en dus ook niet geïnterpreteerd mogen worden als een waarschuwing of terechtwijzing aan het adres van de directie en personeelsleden van Volvo Gent. Waarvan akte.

In de blog 'donkere onweerswolken boven Volvo Gent' van dinsdag 2 september verwijs ik naar uitspraken van Geert Bruyneel, ex-baas van Volvo Gent en nu Supplier Quality en Logistiek Volvo Cars in De Tijd van afgelopen zaterdag. Sommige van die uitspraken zijn volgens Volvo Gent-woordvoerder Mark De Mey uit hun context gerukt of zijn nooit gedaan. Hij verwijst naar de zinsnede ... 'Als de wereldwijde verkoop straks tegenvalt, zal Gent de duimen moeten leggen.' Volgens de Volvo-woordvoerder is dit nooit gezegd. De productieplanning voor de komende jaren, pakweg tot 2020, toont volumes voor Gent op hetzelfde niveau als de laatste jaren, met de natuurlijke ups en dows die de autosector kenmerken. Over het al dan niet toekennen van het nieuwe SPA-platform aan de Gentse fabriek deelt hij mee 'dat een beslissing hierover in 2015-2016 valt en dat de directie in Gent optimistisch is gestemd in de toekomst ook de modellen van het grote SPA-platform te kunnen bouwen. Wij zien geen donkere wolken, integendeel, anders zouden we geen 750 mensen op onze payroll nemen door de insourcingsactiviteiten.' Hij wijst er nog op dat de woorden van Geert Bruyneel niet bedoeld waren en dus ook niet geïnterpreteerd mogen worden als een waarschuwing of terechtwijzing aan het adres van de directie en personeelsleden van Volvo Gent. Waarvan akte.