Skoda toont Epiq

Skoda komt in 2025 met een EV die minder dan 25.000 euro zal kosten.
Gert Verhoeven

Skoda stapt in de race naar een betaalbare elektrische auto. De Tsjechische VW-dochter toont een eerste glimp van de Epiq, een compact SUV-model met elektro-aandrijving en een prijs onder de 25.000 euro.  

De Epiq past met een lengte van 4,1 meter perfect in het zogenaamde B-segment en moet een model worden waarop Skoda zijn elektrificatiestrategie verder ontwikkelt. De komende jaren wil het merk een gamma van 6 volledig elektrische modellen bouwen. Deze Epiq is voorlopig nog een studiemodel en er is geen exacte lanceringsdatum. De auto zal dit jaar niet meer op de markt komen en ten vroegste in 2025 het levenslicht zien.

De wagen moet wel het dna van de constructeur uitdragen. Het design bleef sober, maar het geheel is wel doordacht met het oog op een ruim interieur, getuige ook de bagageruimte van 490 liter. Skoda belooft een instapprijs die onder de kaap van 25.000 euro blijft. Voor dat geld moet een rijbereik van 400 km mogelijk zijn. 

Eerst Elroq

De T-vormige lichtunits in combinatie met de gesloten neus geven de wagen een eigen identiteit die aansluit bij de recente producten van Skoda. Voor deze Epiq in 2025 op de markt komt, wil Skoda nog een grotere EV, de Elroq, lanceren. Dat is ook een SUV-model dat onder de Enyaq zal worden gepositioneerd. Deze laatste mogen we nog dit jaar in de toonzaal verwachten. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content