De pers kan donderdagochtend al proeven van wat het autosalon dit jaar allemaal te bieden heeft. Daaropvolgend zal prins Laurent deze middag de 93ste editie van het autosalon inhuldigen. Dezelfde dag vinden ook een B2B-dag en een VIP-avond plaats. Morgen kan het grote publiek de auto's gaan bewonderen tot 25 januari.

In 2013 vonden 385 000 autoliefhebbers hun weg naar Brussels Expo. De organisator Febiac wil daar dit jaar een schepje bovenop doen en hoopt 390 000 bezoekers naar het autosalon te lokken. Dat zou een stijging zijn van 2,5 procent in vergelijking met vorig jaar.

Zestal wereldprimeurs

Zes paleizen zijn gewijd aan bedrijfs- en vrijetijdswagens, "van multifunctionele bestelwagens, veelzijdige monovolumes en robuuste terreinwagens tot trendy cabriolets".

Het salon belooft een zestal wereldprimeurs, een veertiental Europese premières en een honderdtal Belgische premières. In wereldpremière te bezichtigen zijn de in Brussel gebouwde Audi A1, Citroën C4, Fiat Doblo Panorama, Hyundai i30 Turbo.

Tijdens de Dream Cars-tentoonstelling van 23 tot 25 januari (supplement van 5 euro op toegangsprijs) worden ook de Noble M600 convertible en de E-Car 333 in wereldprimeur getoond. Die laatste is een volledig elektrische wagen die in België gebouwd wordt en zal op 22 januari gelanceerd worden.

Bij de Europese premières gaat het om de Audi Q3, BMW 6-Reeks, BMW X5 M, BMW X6 M, Jaguar F-Type 4x4, Mazda 2, Mazda 6, Mazda CX-5, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake, Mini Hatch John Cooper Works, Mitsubishi Attrage, Subaru Forester 2.0D Lineartronic CVT en Subaru Outback.

Het 93ste autosalon van Brussel is voor het grote publiek geopend van vrijdag 16 tot zondag 25 januari van 10u00 tot 18u30. Er zijn daarnaast ook drie nocturnes gepland, een VIP-avond en een biker parade.

De Dream Cars tentoonstelling is te bezichitgen van vrijdag 23 tot zondag 25 januari. Volwassenen betalen 13 euro inkom of 17 euro voor een gecombineerd ticket met Dream Cars. De NMBS biedt een "B-Dagtrip" aan. (Belga/NS)

De pers kan donderdagochtend al proeven van wat het autosalon dit jaar allemaal te bieden heeft. Daaropvolgend zal prins Laurent deze middag de 93ste editie van het autosalon inhuldigen. Dezelfde dag vinden ook een B2B-dag en een VIP-avond plaats. Morgen kan het grote publiek de auto's gaan bewonderen tot 25 januari. In 2013 vonden 385 000 autoliefhebbers hun weg naar Brussels Expo. De organisator Febiac wil daar dit jaar een schepje bovenop doen en hoopt 390 000 bezoekers naar het autosalon te lokken. Dat zou een stijging zijn van 2,5 procent in vergelijking met vorig jaar. Zes paleizen zijn gewijd aan bedrijfs- en vrijetijdswagens, "van multifunctionele bestelwagens, veelzijdige monovolumes en robuuste terreinwagens tot trendy cabriolets".Het salon belooft een zestal wereldprimeurs, een veertiental Europese premières en een honderdtal Belgische premières. In wereldpremière te bezichtigen zijn de in Brussel gebouwde Audi A1, Citroën C4, Fiat Doblo Panorama, Hyundai i30 Turbo.Tijdens de Dream Cars-tentoonstelling van 23 tot 25 januari (supplement van 5 euro op toegangsprijs) worden ook de Noble M600 convertible en de E-Car 333 in wereldprimeur getoond. Die laatste is een volledig elektrische wagen die in België gebouwd wordt en zal op 22 januari gelanceerd worden.Bij de Europese premières gaat het om de Audi Q3, BMW 6-Reeks, BMW X5 M, BMW X6 M, Jaguar F-Type 4x4, Mazda 2, Mazda 6, Mazda CX-5, Mercedes-Benz CLA Shooting Brake, Mercedes-Benz CLA45 AMG Shooting Brake, Mini Hatch John Cooper Works, Mitsubishi Attrage, Subaru Forester 2.0D Lineartronic CVT en Subaru Outback.Het 93ste autosalon van Brussel is voor het grote publiek geopend van vrijdag 16 tot zondag 25 januari van 10u00 tot 18u30. Er zijn daarnaast ook drie nocturnes gepland, een VIP-avond en een biker parade. De Dream Cars tentoonstelling is te bezichitgen van vrijdag 23 tot zondag 25 januari. Volwassenen betalen 13 euro inkom of 17 euro voor een gecombineerd ticket met Dream Cars. De NMBS biedt een "B-Dagtrip" aan. (Belga/NS)