Peugeot e-5008 is elektrische zevenzitter

Alain De Jong

Het Franse merk stelt de nieuwe 5008 voor met een elektrische aandrijflijn en zeven zitplaatsen.

Peugeot onthulde de volgende generatie van zijn ruime SUV in het gamma. De e-5008 is de grotere broer van de bekende 3008 die in het najaar van 2023 op de markt kwam. Een goede 25 centimeter meer tussen de bumpers en een hogere koetswerklijn leveren zeven zitplaatsen op verdeeld over drie zetelrijen en een bagageruimte tot 1.815 liter. Dit is dus een bijzonder handige auto voor kroostrijke gezinnen.

Aan boord vinden we de i-Cockpit, het strakke digitale dashboard gecombineerd met een 21” scherm voor de interactieve bediening van de boordfuncties en het multimediasysteem.

Tot 660 km bereik

Geheel in de tijdsgeest wordt de Peugeot e-5008 gelanceerd als elektrisch voertuig, wat duidelijk gemaakt wordt door het voorvoegsel ‘e’. Er is meteen keuze uit drie verschillende versies: eentje met 213 pk en een accu van 73 kWh, een tweede met 231 pk en een grotere batterij van 98 kWh (goed voor een rijbereik van 660 kilometer) en de topversie met een bijkomende elektromotor op de achteras waarmee het vermogen oploopt tot 322 pk en je meteen vierwielaandrijving krijgt. Snelladen kan aan een vermogen van 160 kW. Zo gaat de batterij in een half uur van 20 naar 80 procent.

Klassieke rijders moeten zich echter geen zorgen maken want later komt er ook nog een benzineversie bij met een mild hybride 1,2 liter van 136 pk. Een plug-inhybride variant is echter niet gepland. Deze nieuwe Peugeot e-5008 komt in het najaar op onze markt. Tegen dan zijn uiteraard ook de Belgische prijzen bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content