Ook Maserati volledig elektrisch in 2030

Maserati Grecale © GF
Alain De Jong
Alain De Jong journalist

Ook de sportwagenmerken bereiden zich voor op de elektrificatie. Zo krijgt de nieuwe Maserati GranTurismo die volgend jaar op de markt komt een 100 procent elektrische aandrijflijn en tegen 2030 zal het hele gamma geëlektrificeerd zijn.

Het verbod van de Europese Unie om na 2035 nog voertuigen met verbrandingsmotoren te verkopen zet de constructeurs nu al aan om hun gamma aan te passen voor deze grote transitie. Ook de meest exclusieve en sportieve merken moeten volgen. Aangezien Maserati deel uitmaakt van de Stellantis Groep volgt het Italiaanse sportwagenmerk dus op zijn beurt de recent aangekondigde ‘Dare Forward 2030’-strategie van het autoconcern die bepaalt dan vanaf 2030 alle modellen een elektrische aandrijving zullen hebben.

Nieuwe GranTurismo aan de stekker

Tegen die datum zal dus ook het volledige Maserati-gamma geëlektrificeerd zijn. Het merk kondigde aan dat ‘alle modellen specifieke elektrische aandrijflijnen krijgen voor maximale innovatie en prestaties, de typerende eigenschappen van het Maserati-DNA.’

Maserati wordt een 100% elektrisch sportwagenmerk
Maserati wordt een 100% elektrisch sportwagenmerk© GF

Dit elektrisch tijdperk begint in 2023 met de nieuwe GranTurismo, die de allereerste auto wordt in de geschiedenis van Maserati die een 100 procent elektrische aandrijflijn krijgt. Het sportieve model krijgt geavanceerde technologieën aan boord, die zijn afgeleid uit de Formule E, om zowel sterke prestaties als een hoogstaand rijcomfort te garanderen. De nieuwe nieuwe Grecale SUV, die weldra wordt gelanceerd, krijgt volgend jaar eveneens een volledig elektrische uitvoering. Tegen 2025 wil Maserati al zijn alle modellen met een 100% elektrische variant aanbieden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content