De letters 'GP' worden bij Mini gereserveerd voor de meest sportieve telg van de familie. Sinds de lancering van de 'nieuwe' generatie Mini in 2000, hadden zowel de MK1 als de Mk2 recht op een GP-versie en dat wordt niet anders voor de huidige MK 3. De constructeur belooft deze GP-variante voor volgend jaar en laat de liefhebbers van het genre al even watertanden met een beetje technische informatie en enkele beelden.

De tweeliter viercilindermotor wordt opgevoerd tot 300 pk zodat dit de snelste en de krachtigste Mini ooit wordt. Om de exclusiviteit te garanderen worden er amper 3.000 exemplaren van gebouwd. Van de vorige generatie werden 2.000 exemplaren geproduceerd en die waren binnen de kortste keren verkocht.

Zoals op de foto's te zien is, krijgt hij enkele opvallende aerodynamische koetswerkelementen die zowel de prestaties als de sportieve uitstraling verhogen. Deze Mini biedt slechts twee zitplaatsen, want de achterbank verdween om gewicht te besparen en structurele verstevigingen mogelijk te maken.(Belga)

De letters 'GP' worden bij Mini gereserveerd voor de meest sportieve telg van de familie. Sinds de lancering van de 'nieuwe' generatie Mini in 2000, hadden zowel de MK1 als de Mk2 recht op een GP-versie en dat wordt niet anders voor de huidige MK 3. De constructeur belooft deze GP-variante voor volgend jaar en laat de liefhebbers van het genre al even watertanden met een beetje technische informatie en enkele beelden. De tweeliter viercilindermotor wordt opgevoerd tot 300 pk zodat dit de snelste en de krachtigste Mini ooit wordt. Om de exclusiviteit te garanderen worden er amper 3.000 exemplaren van gebouwd. Van de vorige generatie werden 2.000 exemplaren geproduceerd en die waren binnen de kortste keren verkocht. Zoals op de foto's te zien is, krijgt hij enkele opvallende aerodynamische koetswerkelementen die zowel de prestaties als de sportieve uitstraling verhogen. Deze Mini biedt slechts twee zitplaatsen, want de achterbank verdween om gewicht te besparen en structurele verstevigingen mogelijk te maken.(Belga)